Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Αμερικανικές στρατιωτικές κινήσεις ανοικτά της Συρίας


Ιούνιος 14, 2011.

Γιατί ματαιώνει τη στρατιωτική εισβολή η Τουρκία

Αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα παρουσιάζεται  στην Ανατολική Μεσόγειο, αμφίβια αμερικανικά σκάφη  βρίσκονται ανοικτά της Συρίας και το αεροπλανοφόρο USS Bataan να παραμένει σε άκρα ετοιμότητα.

Το τελευταίο, μεταφέρει περίπου 2.000 πεζοναύτες, 6 βομβαρδιστικά αεροπλάνα, 15 επιθετικά ελικόπτερα τελευταίας σειράς V-22 Osprey και άλλα 27 διαφορετικών  χρήσεων που έχουν τη δυνατότητα προσγείωσης σε προκαθορισμένους στόχους στη θάλασσα.

Ταυτόχρονα αυτήν την εβδομάδα παρατηρήθηκε μεγάλη κίνηση αμερικανικών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο, την Αδριατική, τη Μαύρη Θάλασσα. Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους, σχετίζεται με την ναυτική άσκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ουκρανική θάλασσα, γνωστή ως  Sea Breeze 2011.

Σύμφωνα με στρατιωτικές αμερικανικές πηγές, υπάρχει αυξημένη παρουσία πυραυλικών συστημάτων , ως μέρος της αμερικανικής ναυτικής δύναμης στην Μαύρη Θάλασσα, καθώς και συστήματα Patrol  με τα οποία είναι εφοδιασμένο  το αμερικανικό USS «Monterey» και με άλλα προηγμένα συστήματα αναχαίτισης πυραύλων- εδάφους τύπου Aegis.

Η συγκέντρωση όλων αυτών των μεγάλων πυραυλικών δυνατοτήτων δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο αναχαίτισης επιθέσεων από το Ιράν, τη Συρία και τη Χεζμπολάχ κατά αμερικανικών και ισραηλινών στόχων στην περίπτωση που επιδιωχθεί στρατιωτική δράση στη Συρία.
Η Μόσχα, η Τεχεράνη και η Δαμασκός, φοβούνται ότι οι αμερικανικές κινήσεις έχουν ως πραγματικό στόχο επέμβασης στην εξεγερμένη  Συρία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ισραηλινών  μυστικών υπηρεσιών, ίδιες εκτιμήσεις υπάρχουν και από την πλευρά της Τουρκίας.

Η συγκέντρωση των αμερικανικών δυνάμεων ναυτικού και αεροπορίας άσκησαν πίεση στην Άγκυρα, ώστε προσωρινά να ακυρώσει τα σχέδιά της για επέμβαση στη Συρία, με στόχο την δημιουργία ζώνης ασφαλείας για τους πρόσφυγες της  Συρίας και ανακοπή των Κούρδων στα βόρεια της χώρας.

Ωστόσο, δυτικές πηγές πληροφοριών αναφέρουν ότι οι στρατιωτικές κινήσεις στη θάλασσα της Μεσογείου είναι συντονισμένες από κοινού με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμ και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας.

Παράλληλα,  μυστικές υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται  στην περιοχή του Περσικού κόλπου, ομιλούν για συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Ερντογάν και του Ομπάμα, ώστε η Τουρκία να  θέσει στη διάθεσή των ΗΠΑ τις αμερικανικές βάσεις, προκειμένου οι ΗΠΑ να επιτεθούν στη Συρία.

Οι πληροφορίες αυτές ενισχύονται από τις κινήσεις που διαπιστώθηκαν στο Λίβανο, όπου η Χεζμπολάχ μεταφέρει πολεμικό υλικό στο κέντρο του Λιβάνου. Σύμφωνα με πληροφορίες που εκμαιεύτηκαν στο Λίβανο  η Χεζμπολάχ έλαβε προειδοποίηση από τις μυστικές υπηρεσίες του Ιράν για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και η οποία θα επεκταθεί στο βόρειο Λίβανο.

Οι πληροφορίες αυτές ενισχύονται  από τις δηλώσεις την Τρίτη 14/6 τριών ανωτέρων Ιρανών πολιτικών και της στρατιωτικής ηγεσίας που προειδοποίησαν ευθέως τις ΗΠΑ για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
Ο ιρανός εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί  δεν επιτρέπεται να δρομολογήσουν στρατιωτική επέμβαση σε οποιαδήποτε χώρα της περιοχής, μεταξύ αυτών και η Συρία.

Ένας άλλος ομιλητής είπε ότι οποιαδήποτε αμερικανική στρατιωτική δράση στη Δαμασκό , τύπου Λιβύης, θα αποτύχει. Ο ομιλητής δεν παρέλειψε να επιτεθεί απ’ ευθείας στο σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ κατηγορώντας το,  ότι μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες προκαλούν πολεμικές εντάσεις και ταραχές στη Συρία.

Επιπλέον, σήμερα Τρίτη, ο αντιπρόεδρος του Ιράν, Reza Rahimi , κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι σχεδιάζει μια νέα σφαγή Μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο.

--
Πηγή:  «Αρχεία Ντέμπκα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου