Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Handelsblatt : Μηνύστε τους δανειστές σας




Aπό τη real

Ένα άρθρο-καταπέλτη εναντίον των Ευρωπαίων εταίρων και δανειστών της Ελλάδας υπογράφουν οι δημοσιογράφοι της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, οι οποίοι έζησαν για λίγες μέρες από κόντά τα γεγονότα της κοινωνικής εξέγερσης των Ελλήνων , εναντίον της οικονομικής πολιτικής της χώρας.

Μετά την ολιγοήμερη επίσκεψή τους στην Αθήνα- και αφού μίλησαν με πολιτικούς, επισκέφθηκαν υπηρεσίες και ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο- οι 20 συντάκτες της Handelsblatt μετέφεραν τις εντυπώσεις τους από έναν λαό γεμάτο «απογοήτευση, οργή, αγανάκτηση και απελπισία».

«Η Ελλάδα είναι μια εξαντλημένη χώρα, που υποφέρει από ένα διπλό βάρος: το χάος του χρέους που η ίδια επέβαλε στον εαυτό της και την ευρωπαϊκή πολιτική διάσωσης, που κάνει τα πράγματα χειρότερα» αναφέρει το άρθρο και οι συντάκτες τονίζουν: «Αν ήμουν Έλληνας θα είχα μηνύσει τους δανειστές μου και το βράδυ θα κατέβαινα στο Σύνταγμα για να διαδηλώσω μπροστά στο Κοινοβούλιο» .


Προειδοποιούν παράλληλα ότι σε τέτοιες περιόδους κρίσης , μπορεί να υποβόσκουν κι άλλες «καταστάσεις» που να υπονομεύουν την Δημοκρατία της χώρας, εννοώντας την Χούντα. . «Αν ήμουν από την Ελλάδα θα επαγρυπνούσα για την στρατιωτική μηχανή που κυβερνούσε από το 1967 ως το 1974 και που μπορεί να ψάχνει την ευκαιρία να δράσει. Το ξέρουμε από πολλές χώρες: οι θεραπείες – σοκ είναι εχθροί της Δημοκρατίας».

Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι δημιούργησαν στην Ελλάδα το είδος του καπιταλισμού της Άγριας Δύσης, αναφέρεται στο άρθρο, παρομοιάζοντας τις αποφάσεις που έλαβαν όλο αυτό το διάστημα οι Ευρωπαίοι εταίροι μας με την προσέγγιση του Αμερικανού οικονομολόγου Τζέφρι Σακς που δοκιμάστηκε στη Ρωσία του Γέλτσιν – την θεραπεία-σοκ: ραγδαία απελευθέρωση του εργασιακού τοπίου και της οικονομίας, επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και τεράστιες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες.

Χωρίς φυσικά να κατονομάζει πρόσωπα, η εφημερίδα χαρακτηρίζει όλους όσους παίρνουν τις αποφάσεις για την Ελλάδα «ανθρώπους που δεν γνωρίζουν πως θα δώσουν ώθηση στην οικονομία και στους ανθρώπους που εργάζονται, σπέρνουν την απογοήτευση και την απελπισία και σπρώχνουν τη χώρα από την οικονομική δυσχέρεια στην ύφεση».

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι συντάκτες της εφημερίδας καταλήγουν στο ότι αν ήταν Έλληνες, θα έκαναν μήνυση τους δανειστές τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου