Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Προς τις 670 μονάδες διολισθαίνει ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Νέα χαμηλά κάτω και από τις 680 μονάδες σημειώνει ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. την Τετάρτη, που επιχειρεί ωστόσο να διατηρηθεί σε «απόσταση βολής» από το επίπεδο των 700 μονάδων, αναζητώντας καταλύτες στο εξωτερικό.

Με εναλλαγές προσήμου κινείται ο τραπεζικός δείκτης, που υποχωρούσε νωρίτερα έως και 1,24%, όπως και ο FTSE20 που βρέθηκε νωρίτερα στις 258,66 μονάδες με απώλειες 1,21%.

Η αδυναμία διατήρησης έστω και στο κλείσιμο του θετικού προσήμου παρά τα σημαντικά ενδοσυνεδριακά κέρδη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, «θα αποθαρρύνει ενδεχομένως όσα χαρτοφυλάκια κινήθηκαν χθες σε μια λογική βραχυπρόθεσμης αντίδρασης και στο τέλος βρέθηκαν εκτεθειμένα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών έκλεισε με απώλειες διατηρώντας έτσι το κλίμα επιφυλακτικότητας που επικρατεί στην αγορά» σχολιάζει σήμερα η Beta Securities.


«Είναι ενδεικτικό ότι το επίκεντρο των πιέσεων κατά την χθεσινή συνεδρίαση είχε αφετηρία τις τέσσερις μετοχές οι οποίες την προσεχή Τετάρτη θα διαγραφούν από τους δείκτες του MSCI και για τους οποίους οι χαμηλοί συναλλακτικοί τζίροι δεν βοηθούν την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων εκροών χωρίς την αύξηση της διακύμανσης προς την πτωτική πλευρά της τάσης» προσθέτει η χρηματιστηριακή.

«Λόγω των σημαντικών βραχυπρόθεσμων απωλειών που σημειώνει ο Γενικός Δείκτης, η νευρικότητα και οι διακυμάνσεις θα είναι και σήμερα το βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης» εκτιμά η Beta, προσθέτοντας ότι λόγω των χαμηλών συναλλακτικών όγκων ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει πλέον καθημερινά αυξημένη διακύμανση και ότι «η αγορά δείχνει ακόμα πολύ ασταθής στο να διατηρήσει έστω κάποια συμπαγή θετική εικόνα μέχρι την λήξη των ημερήσιων συναλλαγών».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 675,16 μονάδες με απώλειες 1,30%, έχοντας βρεθεί νωρίτερα να υποχωρεί έως και 1,53% στις 673,57 μονάδες. Ο δείκτης των τραπεζών κινείται σε οριακά αρνητικό έδαφος, με απώλειες 0,16% στις 265,20 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 13,1 εκατ. τεμαχίων αξίας 14,35 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 49 μετοχές διαπραγματεύονται με θετικό πρόσημο, 75 υποχωρούν και 20 διατηρούνται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου