Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Στις 680 μονάδες το Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, που αντιδρά από τα νέα χαμηλά στα οποία βρέθηκε χθες, επιχειρεί με δυσκολία να διατηρήσει τα κέρδη που τον επανέφεραν νωρίτερα στο επίπεδο των 700 μονάδων.

Ανοδικά συνεχίζει και ο δείκτης των τραπεζών, περιορίζοντας όμως σημαντικά τα κέρδη έως 4,28%, καθώς το "σίριαλ" των δημοσίων δηλώσεων για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, και το ζήτημα των έγγραφων ελληνικών δεσμεύσεων, δημιουργεί νευρικότητα στην αγορά.

«Το γεγονός της καταγραφής νέων χαμηλών εικοσαετίας με ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο επιβεβαιώνει την εικόνα επιφυλακτικότητας που κυριαρχεί στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά αυτή την περίοδο» σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities.


«Η μαζική κίνηση των βασικών τίτλων προς την πλευρά της πτωτικής τάσης αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο προσοχής, καθώς ακόμα και μετοχές που τα θεμελιώδη τους παρουσιάζουν μια σχετική αντόχη, χρηματιστηριακά δεν μπορούν να διαφοροποιηθούν θετικά λόγω της ισχυρής συστημικής πίεσης αλλά και των πολύ αδύναμων εισροών στην ελληνική αγορά» σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Αν και δεν αποκλείει σήμερα να υπάρξει κάποια προσπάθεια ανοδικής διόρθωσης, η Beta δεν αναμένει «κάποια συναλλακτική έξαρση που θα έδινε ένα πιο ζωηρό τόνο στην εγχώρια αντίδραση». « Ο εντοπισμός των λόγων που η ελληνική αγορά θα ανακάμψει με μεγαλύτερη διάρκεια θα πρέπει να αναζητηθεί κυρίως στο εξωτερικό, καθώς οι εσωτερικοί καταλύτες δεν φαίνονται ικανοί στην παρούσα φάση να δημιουργήσουν ισχυρά κίνητρα εισόδου στην αγορά παρά τις πολύ χαμηλές αποτιμήσεις» προσθέτει.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 680,06 μονάδες με απώλειες 0,87%. Νωρίτερα βρέθηκε να ενισχύεται έως και 2,63% στις 704,04 μονάδες. Για τον δείκτη των τραπεζών τα κέρδη διαμορφώνονται σε 0,36% στις 266,59 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο ΧΑ όγκος 17,8 εκατ. τεμαχίων αξίας 19,3 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 51 μετοχές διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος, 90 υποχωρούν και 24 διατηρούνται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου