Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Σκληρό παζάρι και διαβουλεύσεις για την επιστολή





Από το real.gr
 
Έντονες διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο για την επίμαχη επιστολή που ζητούν πλέον οι Βρυξέλλες από την ΝΔ.

Στη Συγγρού από την πρώτη στιγμή δεν διαφώνησαν στο να στείλουν την επιστολή που έχει ήδη στα χέρια του ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Βίλφρεντ Μαρτένς και στο Eurogroup. «Αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα υπογράψει τις εγγυήσεις που ζητούν οι Βρυξέλλες» τονίζουν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Οι επιστολές - δέσμευσης από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν πάει από την προηγούμενη εβδομάδα στους αρχηγούς των χωρών της ευρωζώνης.

ΝΔ:  Δεν υπάρχει κανένα επίσημο αίτημα από Ε.Ε.

Με την φράση «αυτά που έχει πει ο Α. Σαμαράς ισχύουν στο έπακρο», απαντούσε συνεχώς ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ στις δεκάδες ερωτήσεις που δέχτηκε από τους δημοσιογράφους για το αν ο Πρόεδρος της ΝΔ επιμείνει και δεν υπογράψει τελικά τις δεσμεύσεις που φέρονται να ζητούν οι Βρυξέλλες για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Επίσης, τόνισε πως στην ΝΔ δεν έχει φτάσει κανένα επίσημο αίτημα από την Ε.Ε. προκειμένου να υπάρξει ενυπόγραφη δέσμευση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Συγγρού, περιμένουν τις επαφές που θα έχει ο Πρωθυπουργός, οι οποίες ολοκληρώνονται σήμερα σε Λουξεμβούργο και Φρανκφούρτη και επίσης, την συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα. «Εκεί θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις», λένε με νόημα συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ, αφήνοντας να εννοηθεί πως όσα λέγονται και ιδίως από τους Γερμανούς αξιωματούχους στρέφονται κυρίως προς το εσωτερικό της χώρας τους.

Όσον αφορά στα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ότι οι εκλογές μπορεί να γίνουν μετά τον Φλεβάρη λόγω τεχνικών ζητημάτων, όπως η καθυστέρηση της εκταμίευσης της 6ης δόσης, στην Συγγρού απαντούν πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και πως οι εκλογές θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου