Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Έπεσε (προσωρινά) η αυλαία στην Όπερα- Μπούφα: «Αναζητώντας Πρωθυπουργό». Και μας έμειναν οι Μπούφοι

Του Κλεάνθη Γρίβα από το  zougla.gr


ΕΠΕΣΕ (ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ) Η ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΕΡΑ-ΜΠΟΥΦΑ
«Αναζητώντας Πρωθυπουργό».
ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΜΠΟΥΦΟΙ

«Κάποια από τα προβλήματα διακυβέρνησης σήμερα οφείλονται στην υπερβολική δημοκρατία… χρειάζεται πράγματι ένας βαθμός περιορισμού της δημοκρατίας… η αποτελεσμα-τική λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτικού συστήματος απαιτεί ένα βαθμό απάθειας και μη ανάμειξης ενός μέρους ατόμων και ομάδων…»

Έκθεση της “Τριμερούς Επιτροπής” (1975)
με τίτλο «Η Κρίση της Δημοκρατίας»,
γραμμένη από τον ο Samuel Huntington).


«Πρέπει να μειωθεί ο ρόλος της κυβέρνησης. Κάποιος πρέπει να αναλάβει αυτά που έκανε η κυβέρνηση και οι εταιρείες είναι, λογικά, οι μόνες οντότητες που μπορούν να το κάνουν αυτό».

David Rockefeller (1999)

Ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος της ‘Τριμερούς Επιτροπής’
Newsweek International, 1/2/1999


«Τον επόμενο αιώνα τα έθνη όπως τα ξέρουμε σήμερα θα είναι απαρχαιωμένα. Όλα τα κράτη θα αναγνωρίσουν μια μοναδική παγκόσμια εξουσία. Έτσι κι αλλιώς, η εθνική κυριαρχία δεν ήταν καμιά μεγάλη ιδέα».

Στρόουτ Τάλμποτ

αναπλ. υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Κλίντον


ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

7 Νοεμβρίου 2011 (Financial Times)
: «Πρωτοκλασάτοι πολιτικοί, επιχειρηματίες και λομπίστες διεξάγουν εντατικές συζητήσεις για να εντοπίσουν υποψήφιους για υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση συνεργασίας".

11 Νοεμβρίου 2011: Ο «κατάλληλος» βρέθηκε και ακούει στο όνομα Λουκάς Παπαδήμος. Ένας άνθρωπος που αποφεύγει να αναφέρει στο «βιογραφικό» του ότι είναι μέλος της Λέσχης Bilderberg και της Τριμερούς Επιτροπής (Trilateral Commission), ένας λομπίστας του πολυεθνικού κεφαλαίου, διορίζεται πρωθυπουργός ερήμην του λαού, από το εγχώριο «Μνημονιακό Μέτωπο» (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Συνεργασία και άλλες ανεκδοτολογικές «δυνάμεις»). Πρόκειται για μια αντιδημοκρατική εκτροπή που πρέπει να αντιμετωπιστεί απο-φασιστικά.


ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ TOY κ. ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ,
ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947

Σπουδές:

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών.
1965-1970: Σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).
1970: Αποφοίτησε από το MIT.
1972: Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογική Μηχανική,
1978: Έκανε διδακτορικό στα οικονομικά (και, παράλληλα, εργάστηκε ως βοηθός ερευ-νών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ.

Επαγγελματική δραστηριότητα:

1980: Οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
1985-1993: Οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος.
1993-1994: Διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
1994-2002: Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.
2002-2010: Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT).
2010: Άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
1994-1998: Μέλος του Συμβουλίου του «Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος»
1993-1995: Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της «Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών» της Ε.Ο.Κ.

Ακαδημαϊκή καριέρα:


1975-1984: Επίκουρος καθηγητής και (εν συνεχεία) αναπληρωτής καθηγητής στο Οικο-νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης.
1988: Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
2006: Τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ TOY κ. ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ,
ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ:
-----------------------------------
1) Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος
είναι μέλος της Λέσχης Bilderberg και της Τριμερούς Επιτροπής (Trilateral Commission)

2) Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος
Είναι συνυπεύθυνος και, συνεπώς, υπόλογος για τα εγκλήματα που διαπράχθη-καν σε βάρος της ελληνικής οικονομίας από την κομματική κλεπτοκρατία κατά την περίοδο 1994-2002 που ήταν που ήταν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (μιας ιδιωτικής τράπεζας), οπότε οργανώθηκε:

Το «μεγάλο μαφιόζικο κόλπο» του Χρηματιστηρίου (με το οποίο επιτεύχθηκε σε συνθήκες ειρήνης μια τεράστια αναδιανομή πλούτου που μόνο σε συνθήκες πολέμου μπορούσε πραγματοποιηθεί).

● Το «μεγάλο φονικό» της εξαπάτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (δήθεν για να μπει η Ελλάδα στην… Ευρωζώνη), σε συνεργασία (επ’ αμοιβή) με τη συμμορία της Goldman Sachs, της πιο γκανγκστερικής έκφανσης της διεθνούς χρηματοπιστωτικής μαφίας, Σε συνεργασία με την Goldman Sachs:

1) Εκπονήθηκε και εφαρμόστηκε το Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ (ένα πρόγραμμα χρηματιστηριακής δανειοδότησης της Ελλάδας που παρουσιαζόταν ως πώληση, ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη).

2) Εκπονήθηκε και εφαρμόστηκε το Πρόγραμμα ΑΙΟΛΟΣ (με αντάλλαγμα την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης αεροδρομίων και τυχερών παιχνιδιών).

3) Η δημιουργία και η λειτουργία της εταιρείας ΤΙΤΛΟΣ, τα ομόλογα της οποίας εξασφάλισε η «Εθνική Τράπεζα» και, εν συνεχεία, τα παραχώρησε στην Ευρω-παϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), παίρνοντας δανειακά κεφάλαια.

3) Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος
ήταν Υποδιευθυντής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)
ενός οργανισμού που δεν εκλέγεται από κανένα, δεν λογοδοτεί σε κανένα και καθορίζει την πολιτική του με βάση τις οδηγίες που παίρνει από σώματα εκπροσώπων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου (όπως η Ομάδα των 30 και το Σκιώδες Συμβούλιο της ΕΚΤ)

ΑΥΛΑΙΑ (ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ) ΣΤΗΝ ΟΠΕΡΑ-ΜΠΟΥΦΑ

Το «Μνημονιακό Μέτωπο» (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με «τσόντες» το ΛΑΟΣ και τη «Δημοκρατική Συνεργασία») στο φινάλε μιας εμετικής όπερας-μπούφα, συμφώνησαν τελικά να διορίσουν τον Λουκά Παπαδήμο ως πρωθυπουργό. Η «Δημοκρατική Συμμαχία» και το «ΛΑΟΣ» υποστήριξαν μ’ ενθουσιασμό αυτό το «φινάλε», ενώ η «Δημοκρατική Αριστερά» (σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του κ. Ψαριανού και του κ. Παπαδημούλη) και οι εγχώριοι «Πράσινοι» το χαιρέτισαν διακριτικά. Έτσι, μας τέλειωσε η πρώτη πράξη της όπερας-μπούφα και μας έμειναν οι μπούφοι…


Το «Μνημονιακό Μέτωπο», αναθέτοντας τη διαχείριση της εξουσίας σε έναν άνθρωπο που δεν έχει επιλεγεί από τον ελληνικό λαό, αυτοαναιρείται πλήρως και, ενδεχομένως, αυτοκτονεί, καθιστώντας όλο και πιο αναγκαία και πιθανή την πυροδότηση του «Συνδρόμου Ερντογάν». Είθε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου