Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Αμερικανικές δυνάμεις στη μεθόριο Ιορδανίας-Συρίας;

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν πληροφορίες οι οποίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με τις οποίες αμερικανικές και άλλες δυτικές δυνάμεις έχουν εισέλθει συγκεκαλυμμένα (από τα μάτια της διεθνούς δημοσιότητας) στην Ιορδανία και βρίσκονται στη μεθόριο με τη Συρία.
Οι πληροφορίες μιλούν συγκεκριμένα για ένα μεθοριακό χωριό που ονομάζεται «Αλ Μαφράκ» και βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από τα συριακά σύνορα. Εκεί βρίσκεται η αεροπορική βάση «Βασιλιάς Χουσεΐν». Ιορδανικές στρατιωτικές πηγές οι οποίες φέρονται να έχουν δώσει τις πληροφορίες υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, εκατοντάδες στρατιώτες οι οποίοι μιλούν γλώσσες άλλες από την αραβική, μετακινούνταν στην περιοχή με στρατιωτικά οχήματα.
Οι πληροφορίες μιλούν και άλλα χωριά λίγο μακρύτερα ή και πιο κοντά στα σύνορα (Αλμπαέζ, Ζουμπαγίντια, Αλ Ναχντάχ, στην ευρύτερη περιοχή του φράγματος του Σαρχάν). Είναι προφανές ότι εάν οι πληροφορίες επαληθευτούν τότε απλά συνιστούν κινήσεις άσκησης πίεσης στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία, είτε εντάσσονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας κάποιας στρατιωτικής ενέργειας στην περιοχή.

Δεν είναι βέβαια σαφές πόσο είναι δυνατόν να υλοποιηθούν αυτά τα σενάρια εάν ο Αμερικανός πρεσβευτής, Ρόμπερτ Φορντ, ο οποίος επιστρέφει στη Δαμασκό, βρίσκεται στη χώρα…

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου