Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Eπιστολή- βόμβα στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι

Μια επιστολή παγιδευμένη με εκρηκτικά και παραλήπτη τον έλληνα πρέσβη, έφτασε στην πρεσβεία της χώρας μας στο Παρίσι. Ο φάκελος δεν έγραφε όνομα αποστολέα και ο εκρηκτικός μηχανισμός απενεργοποιήθηκε έγκαιρα από τις γαλλικές αρχές.
Προηγουμένως οι αρχές της πρεσβείας θεώρησαν τον φάκελο "ύποπτο" εξαιτίας και της μη αναγραφής του ονόματος του αποστολέα  και ειδοποίησαν την γαλλική αστυνομία που με ελεγχόμενη έκρηξη απενεργοποίησε τον μηχανισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες το προσωπικό της πρεσβείας είναι ασφαλές και δεν σημειώθηκε καμία ζημιά από την ελεγχόμενη έκρηξη. Ο φάκελος προέρχεται από την Ιταλία, γεγονός που οδηγεί τις αρχές στην σκέψη ότι πιθανώς να πρόκειται για δράση ιταλικής οργάνωσης.


Να υπενθυμίσουμε πως πριν από τέσσερις ημέρες, η ιταλική οργάνωση FAI ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή επιστολής-βόμβα στον επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν. Επίσης, την περασμένη Παρασκευή φάκελος-βόμβα τραυμάτισε Ιταλό ανώτατο εφοριακό. Ο φάκελος εξερράγη στα χέρια του εφοριακού. Την ευθύνη ανέλαβε και πάλι η FAI. Εντωμεταξύ, στην επιστολή ανάληψης ευθύνης που εστάλη για την βόμβα στον στον Γιόζεφ Άκερμαν γινόταν λόγος για «τρεις εκρήξεις».
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει:  «Σήμερα το πρωί παρεδόθη στην ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι επιστολή με παραλήπτη τον Πρέσβη της Ελλάδος στη Γαλλία, χωρίς ένδειξη αποστολέα αλλά με ένδειξη ότι προέρχεται από την Ιταλία. Το δέμα αξιολογήθηκε ως ύποπτο και η Πρεσβεία ειδοποίησε την αρμόδια υπηρεσία της Γαλλικής Αστυνομίας η οποία επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό περιορισμένης ισχύος και προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη. Το προσωπικό της Πρεσβείας είναι ασφαλές και οι εγκαταστάσεις της Πρεσβείας δεν υπέστησαν ζημιές».

ΠΗΓΗ enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου