Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ντελόρ: "Καταδικασμένο από την αρχή το ευρώ"

 
Ελλατωματική από την αρχή χαρακτηρίζει την Ευρωζώνη ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Ντελόρ. "Έκανα τα στραβά μάτια" στις θεμελιώδεις αδυναμίες, παραδέχεται ο ίδιος

"Η κρίση του χρέους δεν απορρέει από την ίδια την ιδέα ενός ενιαίου νομίσματος, αλλά από ένα ελάττωμα στην εκτέλεση από τους πολιτικούς ηγέτες που επέβλεψαν το λανσάρισμά του", είπε παραδεχόμενος ότι έκανε τα "στραβά μάτια" στις θεμελιώδεις αδυναμίες και τις αστάθειες των οικονομιών των κρατών-μελών.

"Οι υπουργοί Οικονομικών δεν ήθελαν να δουν τίποτα δυσάρεστο, το οποίο θα καλούνταν να αντιμετωπίσουν", είπε προσθέτοντας, ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να μοιραστούν το φταίξιμο για την κρίση χρέους, η οποία έχει οδηγήσει σε φόβους για τη βιωσιμότητα του ευρώ.
Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν και ένας εκ των εμπνευστών της Νομισματικής Ένωσης, αναφερόμενος στην αντίδραση των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην οικονομική κρίση, είπε ότι έκαναν "πολύ λίγα, πολύ αργά", ενώ μίλησε για "συνδυασμό πείσματος στη γερμανική ιδέα του νομισματικού ελέγχου, και της απουσίας ενός σαφούς οράματος από όλες τις άλλες χώρες".

ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου