Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Wall: Τέλος στο ανοδικό σερί του Dow



  Dow12.291,35-2,65 -0,02%  



  Nasdaq2.625,206,56 0,25%  

Η Wall Street χθες
Εορταστική ραθυμία κυρίευσε το αμερικανικό χρηματιστήριο που σημείωσε οριακές μεταβολές, αντιδρώντας άνευρα στα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας των ΗΠΑ. Οι δείκτες κινήθηκαν σε στενό εύρος διακύμανσης, εν μέσω περιορισμένου τζίρου. Στις επιχειρηματικές εξελίξεις ξεχώρισε η ανακοίνωση της αλυσίδας λιανικών πωλήσεων Sear Holdings πως θα βάλει λουκέτο σε έως και 120 καταστήματα.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 2,65 μονάδες (-0,02%) κλείνοντας στις 12.291,35 μονάδες. Ο δείκτης κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 59 μονάδων. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε μικρή άνοδο 6,56 μονάδων (0,3%) φτάνοντας τις 2.625,20 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε οριακή άνοδο 0,1 μονάδων (0,01%) στις 1.265,43 μονάδες. Πρόκειται για την πέμπτη διαδοχική ανοδική ημέρα συναλλαγών για τον ευρύτερο δείκτη, σερί που είχε να πραγματοποιήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Θετικοί πρωταγωνιστές στο ταμπλό οι μετοχές του κλάδων κοινής ωφέλειας, τηλεπικοινωνιών και βιοτεχνολογίας, ενώ αρνητική εικόνα παρουσιάζουν οι μετοχές τραπεζών, αεροπορικών και χρυσού.

Στο μεταξύ το ADR της Eθνικής Τράπεζας σημείωσε απώλειες 1,99% στα 1,97 δολάρια.

Στα μάκρο της ημέρας, άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο κατέγραψε το Δεκέμβριο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το ιδιωτικό ερευνητικό ινστιτούτο Conference Board.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board αυξήθηκε στις 64,5 μονάδες από 55,2 μονάδες το Νοέμβριο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 60 μονάδες.

Βελτιωμένος και σε θετικό επίπεδο διαμορφώθηκε ο μεταποιητικός δείκτης Richmond Fed το Δεκέμβριο στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve Bank of Richmond, ο μεταποιητικός δείκτης Richmond Fed ενισχύθηκε το Δεκέμβριο στις 3 μονάδες από τις 0 που είχε διαμορφωθεί το Νοέμβριο.

Πτώση τόσο σε ετήσια όσο και σε μηνιαία βάση σημείωσαν οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τους δείκτες S&P/Case-Shiller.

Ειδικότερα, οι δείκτες Case-Shiller για τις 20 μεγαλύτερες μητροπολιτικής περιοχές των ΗΠΑ σημείωσαν πτώση 1,2% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο και 3,4% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2010. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires προέβλεπαν πτώση του δείκτη των 20 περιοχών σε ετήσια βάση κατά 3,2%.

Παράλληλα, πτώση 0,1% σημείωσε η μεταποιητική παραγωγή στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, με μια αύξηση της παραγωγής χάλυβα να αντισταθμίζεται από τη μείωση στον κλάδο μηχανημάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve Bank of Chicago, ο δείκτης υποχώρησε στις 85,8 μονάδες, οριακά χαμηλότερα από το υψηλό τριών ετών που είχε διαμορφωθεί τον Οκτώβριο.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, στο κλείσιμο 100 έως 120 καταστημάτων Sears και Kmart θα προχωρήσει η Sears Holdings, κίνηση που θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα της εταιρείας έως 2,4 δισ. δολ. Η μετοχή της έκλεισε με βουτιά 27,37%.

Η Sears Holdings έκανε γνωστό παράλληλα πως τα EBITDA το τέταρτο τρίμηνο θα καταγράψουν πτώση άνω του 50% σε σχέση με τα 933 εκατ. δολ. που παρουσίασε την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Οι πωλήσεις έως τις 25 Δεκεμβρίου στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος υποχώρησαν 5,2% με αυτές των Kmart να σημειώνουν πτώση 4,4% και των Sears 6%.


ΠΗΓΗ capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου