Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ: "Wanted" για καθηγητές

Στο στόχαστρο μερίδας συναδέλφων τους βρίσκονται οι πανεπιστημιακοί που έχουν αναλάβει την εφαρμογή του νέου νόμου για τα Α.Ε.Ι. στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.
Τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής που ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας δέχθηκαν απειλές, ενώ σε τοιχοκολλημένες αφίσες στο πανεπιστήμιο εμφανίζονται ως καταζητούμενοι και χαρακτηρίζονται «επικίνδυνοι για το Δημόσιο, Ακαδημαϊκό Πανεπιστήμιο» ο πρώην πρύτανης Χρ. Χατζηθεοδώρου, πρόεδρος της επιτροπής, και οι πρώην αντιπρυτάνεις Παναγ. Γκούμας, Γεώργιος Σταυρόπουλος, Κων/νος Βαγενάς και Διονύσιος Μπονίκος, που έστειλαν επιστολή σε όλους τους συναδέλφους τους, ζητώντας την άποψή τους εάν πρέπει να συνεχίσουν το έργο τους.

Στην επιστολή αναφέρουν ότι «μετά τις αμφισβητήσεις, τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, τις παρακωλύσεις, την αφίσα καταζητούμενων και τις άλλες απόπειρες εκφοβισμού που εκδηλώθηκαν από επωνύμους και ανώνυμους κύκλους στην πανεπιστημιακή κοινότητα κατά της οργανωτικής επιτροπής, η οποία έχει θεσμικά επιφορτιστεί να διοργανώσει τη διαδικασία ανάδειξης του πρώτου συμβουλίου του Πανεπιστημίου Πατρών, και συνεκτιμώντας αφενός τη δήλωση των πρυτανικών Αρχών ότι "η διαδικασία κινείται εξ ορισμού εξωθεσμικά" και αφετέρου την αδιάφορη αντιμετώπισή της από το υπουργείο Παιδείας, ζητούμε να απαντήσετε εάν στηρίζετε ή όχι το έργο της επιτροπής».

ΠΗΓΗ dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου