Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΧΑ: Στο -7% οι τράπεζες με το "βλέμμα" στις διαπραγματεύσεις του PSI

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Οι πιέσεις στους τίτλους των τραπεζών, με φόντο τα αλλεπάλληλα ξένα δημοσιεύματα για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το PSI, ξεχωρίζουν στο ταμπλό του ΧΑ την Τρίτη.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται πτωτικά, χαμηλότερα των 670 μονάδων, ενώ στη σύνθεση του FTSE20 τα υψηλότερα κέρδη εμφανίζουν οι μετοχές των Τιτάν, Motor Oil και ΕΛΠΕ.

«Οι διαπραγματεύσεις για το PSI Plus και οι συζητήσεις με την Τρόικα για νέα δημοσιονομικά μέτρα που είναι απαραίτητα για να εγκριθεί το νέο δάνειο με την Ευρωζώνη θα καθορίσουν την πορεία της αγοράς στο επόμενο διάστημα» σχολιάζει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, τονίζοντας ότι η χθεσινή πτώση στο Χ.Α. συνοδεύτηκε από ρεκόρ χαμηλού τζίρου δύο δεκαετιών (11,3 εκατ. ευρώ).

«Μάλλον υπερβολική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για τα δεδομένα του συναλλακτικού όγκου η χθεσινή πτώση, η οποία αφορούσε κυρίως την αύξηση της προσφοράς σε τραπεζικούς τίτλους υπό την φημολογία μιας μεγαλύτερης περικοπής στην αξία της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων» σχολιάζει από την πλευρά της η Beta Securities.


«Ενδεχομένως σήμερα η αγορά να εξομαλύνει την χθεσινή υποχώρηση κινούμενη περισσότερο σταθεροποιητικά επηρεαζόμενη από την ανοδική εικόνα των ξένων αγορών, οι οποίες ξεκίνησαν την χρονιά με έντονες θετικές διακυμάνσεις» σημειώνει η χρηματιστηριακή, προσθέτοντας ότι «τεχνικά, δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση σε ό,τι αφορά την διατήρηση του ανοδικού σήματος από την τομή του κινητού μέσου των 30 ημερών, καθώς ο Γενικός Δείκτης έκλεισε οριακά υψηλότερα από το σημείο καμπής».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 665,15 μονάδες με απώλειες 1,27%, έχοντας βρεθεί νωρίτερα να υποχωρεί έως 1,35% και παρά τα κέρδη 0,81% στο άνοιγμα των συναλλαγών.

Για τον δείκτη των τραπεζών, οι απώλειες διαμορφώνονται σε 7,17% στις 238,65 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 11,3 εκατ. τεμαχίων αξίας 10,8 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που έχουν πραγματοποιήσει πράξη 74 διαπραγματεύονται με απώλειες, 38 ενισχύονται και 16 διατηρούνται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου