Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Με νέες κυρώσεις απειλεί τη Γαλλία ο Μπαγίς

Με νέες κυρώσεις απειλεί τη Γαλλία ο Μπαγίς
Νέες απειλές προς τη Γαλλία εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, με αφορμή το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων.
«Ήδη έχουμε θέσει σε εφαρμογή ορισμένες κυρώσεις όσον αφορά τις σχέσεις μας με τη Γαλλία. Εάν τούτο το παράλογο νομοσχέδιο αποκτήσει νομοθετική ισχύ, τότε θα υπάρξουν επιπλέον κυρώσεις», δήλωσε ο Μπαγίς από τη Λιθουανία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.
«Φρονούμε πως η υπόθεση αυτή θα βρίσκεται στη γαλλική ατζέντα έως τις προεδρικές εκλογές, μετά τις οποίες θα επανεξετάσουμε την κατάσταση», προσέθεσε.
Στις 23 Ιανουαρίου θα τεθεί προς ψηφοφορία στη γαλλική Γερουσία το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο ήδη έχει εγκριθεί από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Ο επικεφαλής των Γερουσιαστών των Σοσιαλιστών στο σώμα, Φρανσουά Ρεμπσαμάν, δήλωσε πως η πλειοψηφία τους θα ψηφίσει υπέρ του νόμου.
«Η πλειοψηφία των Σοσιαλιστών πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο, όμως όσοι δεν θέλουν είναι ελεύθεροι να πράξουν κατά βούλησιν», τόνισε.
Η ομάδα των κομμουνιστών Γερουσιαστών έχει δηλώσει πως θα ψηφίσει και αυτή το νομοσχέδιο, «όπως είχε κάνει και προ μηνών», τόνισε η επικεφαλής της Νικόλ Μπορβό Κοέν-Σεά.
Την Τρίτη, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ δήλωσε πως αναμένει «δεύτερο κύμα» αντιποίνων από την Τουρκία, μετά την ψηφοφορία στη Γερουσία.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου