Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ποινική δίωξη και για τους πρώην υπουργούς Μ.Κυπριακού και Κ.Παπακώστα Διώκονται οκτώ για το Μαρί απαλλάσσονται έξι


Εκτός από τους δύο πρώην υπουργούς θα διωχθούν 3 στελέχη της Ε.Φ. και 3 της Πυροσβεστικής.

Λευκωσία: Ο κύβος ερρίφθη για τις ευθύνες στο Μαρί, έξι ακριβώς μήνες μετά την τραγωδία της 11ης Ιουλίου. Χθες αποφασίστηκε τελεσίδικα η άσκηση ποινικής δίωξης για οκτώ πρόσωπα, περιλαμβανομένων και των δύο τέως υπουργών, Εξωτερικών και Άμυνας. Ο Γενικός Εισαγγελέας αφού άκουσε τις απόψεις συνεργατών του και παρά τις διαφωνίες για να μην διωχθούν οι δύο πολιτικοί, πήρε την ευθύνη και αποφάσισε να συμπεριληφθούν στα κατηγορητήρια. Τρεις άλλοι που θα διωχθούν προέρχονται από την Εθνική Φρουρά και τρεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Έξι πρόσωπα για τα οποία η Αστυνομία είχε εισηγηθεί όπως επίσης διωχθούν, θα βγουν μάρτυρες κατηγορίας, αφού κρίθηκε ότι ο βαθμός συμμετοχής τους ήταν περιορισμένος και δεν θα εξυπηρετούσε κανένα σκοπό η δίωξή τους. Διώξεις θα ασκηθούν εναντίον των: Μάρκου Κυπριανού, Κώστα Παπακώστα, Πέτρου Τσαλικίδη, Σάββα Αργυρού, Γιώργου Γεωργιάδη, συνταγματάρχη, Ανδρέα Νικολάου, διευθυντή Πυροσβεστικής, Χαράλαμπου Χαραλάμπους, υποδιευθυντή της Πυροσβεστικής και Ανδρέα Λοϊζίδη, διοικητή της ΕΜΑΚ.

Συζήτηση χθες στη Νομική Υπηρεσία πριν τη λήψη των τελεσίδικων αποφάσεων έγινε και για τον διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κατά πόσον έπρεπε να διωχθεί. Εκφράστηκαν απόψεις υπέρ και κατά και τελικά αποφασίστηκε όπως βρίσκεται στον κατάλογο όσων θα κατηγορηθούν.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Κληρίδη, την ερχόμενη εβδομάδα θα καταχωρηθούν σε δικαστήριο τα κατηγορητήρια, ενώ κριτήριο του ήταν το μαρτυρικό υλικό, όπως είπε, και όχι το περί δικαίου αίσθημα του λαού.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου