Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΧΑ: Ανοδικά οι τράπεζες, πιέσεις στον ΓΔ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Εναλλαγές προσήμου για τον Γενικό Δείκτη και χαμηλός συναλλακτικός όγκος και τζίρος συνθέτουν την εικόνα στο ταμπλό του Χ.Α. την Τετάρτη, μετά από έξι διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις.

Ενδεικτικό της υποτονικότητας των συναλλαγών είναι το γεγονός ότι η πρώτη πράξη στη μετοχή της Jumbo πραγματοποιήθηκε στις 11:43...

Από το ταμπλό του FTSE20 ξεχωρίζει η υποχώρηση κάτω από τα 1,30 ευρώ νωρίτερα για τη μετοχή της ΕΤΕ, οι πιέσεις στον τίτλο της Coca-Cola 3E έως τα 12,52 ευρώ (-3,47%) και η ανοδική αντίδραση της ΔΕΗ σε ποσοστό έως 2,95%, μετά τις χθεσινές σοβαρές πιέσεις.

«Χωρίς θετικό πρόσημο σε κλείσιμο ημέρας παραμένει για το 2012 η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά» σχολιάζει σήμερα η Beta Securities, «καθώς ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε έξι διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις διευρύνοντας την απόκλιση από τις αποδόσεις των ξένων αγορών οι οποίες κινούνται στο σύνολο τους σε θετικό έδαφος από την αρχή του έτους». 



«Ο τραπεζικός κλάδος εξακολουθεί να παραμένει στο επίκεντρο των πιέσεων λόγω της ασαφούς εικόνας που επικρατεί στα βασικά μέτωπα και τα οποία δεν έχουν δώσει έως τώρα ένα πιο αισιόδοξο στίγμα ως προς την έκβαση τους» σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Και προσθέτει ότι «παρά τις αναιμικές συναλλαγές της αγοράς, η έλλειψη κάποιων νέων που θα εξουδετέρωναν το κλίμα αβεβαιότητας προσδίδει στην πτώση συστημικό χαρακτήρα διαχέοντας την πτωτική τάση σε μεγαλύτερο πλήθος μετοχών οδηγώντας με σχετική ευκολία τις τιμές σε νέα πολυετή χαμηλά».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 625,06 μονάδες με οριακές απώλειες 0,05%, έχοντας βρεθεί νωρίτερα να ενισχύεται έως και 1,36% στις 633,88 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών που νωρίτερα σημείωνε άνοδο 5,35%, τα κέρδη διαμορφώνονται σε 3,48% στις 220,34 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 13 εκατ. τεμαχίων αξίας 14 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 64 μετοχές διαπραγματεύονται με θετικό πρόσημο, 43 υποχωρούν και 15 διατηρούνται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου