Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Σύμφωνα με συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ Παπαδήμος: «Χωρίς κόκκινες γραμμές η διαπραγμάτευση με την Τρόικα»...

«Δεν  υπάρχουν κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, στις συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους, που βρίσκονται σε εξέλιξη, από το πρωί της Τετάρτης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ερώτησή τους αν η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, σε περίπτωση που ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων δεν κατάληξει σε συμφωνία για τη μείωση των μισθών, συμπεριλαμβανομένου και του κατωτάτου, ο κ. Παπαδήμος είπε: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, η τελευταία επιστολή της Τρόικας προς το υπουργείο Εργασίας θέτει θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού, καθώς και κατάργησης 13ου και 14ου.


Οι εκπρόσωποι της Τρόικας προτρέπουν την κυβέρνηση, αν δεν υπάρξει συμφωνία να προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση, σημειώνοντας ότι έχει υπάρξει ανάλογο προηγούμενο τη διετία 1985-1987, όταν ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κώστας Σημίτης, προχώρησε σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για «πάγωμα» των μισθών.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει οτιδήποτε έχει σχέση με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τα αποτελέσματά της (μισθολογικές ωριμάνσεις, επιδόματα), υποστηρίζοντας ότι «τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν άδικα και δεν είχαν περιορισμένη διάρκεια. Δεν θα βάλουμε στο τραπέζι το μισθό ασφαλείας του φτωχού εργαζόμενου». 

ΠΗΓΗ protothema


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου