Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Αποτυχημένη η απόπειρα αντίδρασης στο ΧΑ - Αμείωτη η αβεβαιότητα για το PSI

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Παρά το ενθαρρυντικό ξεκίνημα, η συνεδρίαση της Τετάρτης κατέστη τελικά η τρίτη διαδοχική πτωτική για το Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Η αβεβαιότητα για την πορεία των διαπραγματεύσεων αναφορικά με το PSI plus αλλά και η φημολογία που τη συνοδεύει και την τροφοδοτεί, συντηρεί αμείωτη τη νευρικότητα στον τραπεζικό κλάδο. Κάτι που φάνηκε και από τις διακυμάνσεις του τραπεζικού δείκτη, ο οποίος ολοκλήρωσε σήμερα σε αρνητικό έδαφος, παρά τα ενδοσυνεδριακά κέρδη έως και 2,83%.

Από τη σύνθεση του FTSE20 ξεχώρισε η άνοδος της Τιτάν, σε θετικό έδαφος ακολούθησαν οι μετοχές των ΚΑΕ και ΕΤΕ, ενώ ανοδικά κινήθηκε και ο τίτλος του ΟΤΕ.


«Αν και μέσα στις γιορτές δεν υπήρξε καμιά σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το PSI+, η έντονη φημολογία για αύξηση του haircut στην ονομαστική αξία των ομολόγων φαίνεται να επιδρά αρνητικά στη βραχυπρόθεσμη κίνηση των τραπεζών» σχολίασε σήμερα η Merit Securities.

Από την πλευρά της η Beta Securities σημείωνε στο πρωινό της report ότι «οι επικείμενες ανακοινώσεις του PSI έχουν αυξήσει την νευρικότητα και τις διακυμάνσεις στους τραπεζικούς τίτλους, χωρίς να επιβεβαιώνεται επί του παρόντος κάποια αλλαγή στο βαθμό του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων σε σχέση με την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου».

Η Beta έκανε επίσης λόγο για «μια αγορά που βρίσκεται σε σύγχυση αναφορικά με τα σενάρια που κυκλοφορούν» αλλά και για επενδυτική ψυχολογία που «παραμένει σταθερά αρνητικά φορτισμένη».

Στο ταμπλό, ο ΓΔ έκλεισε στις 662,29 μονάδες, με απώλειες 0,50%. Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε μεταξύ του +1,14% και του -1,58%.

Για τον δείκτη των τραπεζών, οι απώλειες διαμορφώθηκαν σε 0,46% στις 235,67 μονάδες, ελαφρά περιορισμένες σε σχέση με το χαμηλό ημέρας των 232,67 μονάδων.

Την Τετάρτη διακινήθηκε στο ΧΑ όγκος 17,04 εκατ. τεμαχίων αξίας 19,43 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 61 μετοχές ολοκλήρωσαν με κέρδη, 80 υποχώρησαν και 134 διατηρήθηκαν αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου