Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΧΑ: Ανοδική αντίδραση στις τράπεζες, η ΔΕΗ "πιέζει" σε απώλειες τον ΓΔ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε περιβάλλον υποτονικών συναλλαγών και χαμηλού τζίρου εκτυλίσσεται η προσπάθεια του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. να σημειώσει την πρώτη ανοδική συνεδρίαση του 2012, προσπάθεια ωστόσο που μέχρι στιγμής εμφανίζεται εξαιρετικά εύθραυστη.

Μετά από πέντε διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις και αθροιστικές απώλειες 6,45% που οδήγησαν στα χθεσινά νέα χαμηλά, ο ΓΔ κινείται ανοδικά σήμερα έως το +0,77% και τις 641,43 μονάδες, ενώ ο δείκτης των τραπεζών, που στο ίδιο διάστημα υποχωρεί συνολικά κατά 17,13%, κατέγραφε νωρίτερα κέρδη έως 2,55%.

Από τη σύνθεση του FTSE20 ξεχωρίζουν οι πιέσεις στη μετοχή της ΔΕΗ, που υποχωρεί σε ποσοστό έως 7,44% στα 3,36 ευρώ.

«Αν και η χθεσινή συνεδρίαση δεν έδειξε κάποια εικόνα σταθεροποίησης, ο βαθμός πίεσης που έχουν δεχθεί σε μικρό σχετικά διάστημα οι περισσότεροι δεικτοβαρείς τίτλοι έχει αυξήσει την πιθανότητα ανακοπής του πτωτικού σερί της αγοράς» σχολιάζει σήμερα στο πρωινό της report η Beta Securities. 



«Αν και στις αγορές το μέτρο της υπερβολής δεν είναι προσδιορίσιμο εκτιμούμε ότι η αγορά έχει προσεγγίσει ένα σημείο που αυξάνει βραχυπρόθεσμα τις πιθανότητες μιας μετριοπαθούς αντίδρασης» σημειώνει η χρηματιστηριακή, και προσδιορίζει ως το πιθανότερο ημερήσιο σημείο αντίστασης με βάση τους πρόσφατους τζίρους τις 645 μονάδες.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις 635,63 μονάδες με οριακές απώλειες 0,14%, με όγκο 9,1 εκατ. τεμαχίων και τζίρο 10,2 εκατ. ευρώ.

Για τον δείκτη των τραπεζών τα κέρδη περιορίζονται σε 0,42% στις 218,74 μονάδες.

Συνολικά 47 μετοχές διαπραγματεύονται με θετικό πρόσημο, 48 υποχωρούν και 24 διατηρούνται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου