Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ανοδικό τέμπο διατηρεί το Χ.Α.

Μετά από συνολικά κέρδη 14,9% σε τέσσερις διαδοχικές κερδοφόρες συνεδριάσεις και με το ενδιαφέρον της αγοράς να παραμένει στραμμένο αποκλειστικά στις διαπραγματεύσεις για το PSI, ο τραπεζικός δείκτης του Χ.Α. διατηρεί και την Τρίτη ανοδικές διαθέσεις.

Εν μέσω αλλεπάλληλων αναφορών στον ξένο Τύπο για την πορεία των διαπραγματεύσεων, και με την πλειονότητα των τίτλων του FTSE20 να διαπραγματεύεται σε θετικό έδαφος, ο Γενικός Δείκτης διεκδικεί το επίπεδο των 650 μονάδων με κέρδη που έφτασαν νωρίτερα το 1,50%.

«Καθώς η πίεση για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI πριν το Eurogroup της επόμενης Δευτέρας ενισχύεται, η νευρικότητα αναμένεται να επικρατήσει και στην σημερινή συνεδρίαση» σχολιάζει στο πρωινό της report η Marfin Analysis.

«Θετική ως προς την εξέλιξη και αισιόδοξη ως προς το κλείσιμο των τιμών» χαρακτηρίζει τη χθεσινή συνεδρίαση του Χ.Α. η Beta Securities, σημειώνοντας ότι «ως τεχνικός σχηματισμός δίνει ανοδικές ενδείξεις για την βραχυπρόθεσμη συνέχεια».


«Το κλείσιμο στο υψηλό ημέρας (649,55) έδειξε ότι παρά την σχετικά χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα (22,5 εκ. ευρώ) οι αγοραστές έχουν κάποιες δυνατότητες ελέγχου της τάσης, έστω και προς την λήξη των συναλλαγών και, σε συνδυασμό με το γεγονός της διατήρησης ενδοσυνεδριακά της τοπικής βάσης στήριξης των 635 μονάδων το επικρατέστερο σενάριο τάσης και σήμερα για την εγχώρια αγορά έχει ανοδική κατεύθυνση» σχολιάζει η χρηματιστηριακή.

«Το θετικό κλίμα στο εξωτερικό και η διατήρηση της ανοδικής δυναμικής -έστω και με χαμηλούς τζίρους- ενδεχομένως να δώσουν περισσότερους λόγους ανόδου και σήμερα, με κύριο επίπεδο αναφοράς ως προς την αντίσταση του Γενικού Δείκτη τις 660 μονάδες» σημειώνει η Beta.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 657,47 μονάδες ενισχυμένος 1,22%, κινούμενος σε θετικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που νωρίτερα βρέθηκε να ενισχύεται έως 3,76%, τα κέρδη διαμορφώνονται σε 2,72% στις 251,33 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 11,6 εκατ. τεμαχίων αξίας 12,25 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 85 μετοχές διαπραγματεύονται με κέρδη, 45 υποχωρούν και 18 διατηρούνται αμρετάβλητες.

ΠΗΓΗ capital


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου