Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Κύπρος:Για το χρίσμα του υποψηφίου για τις προεδρικές Υποψηφιότητα υπέβαλαν Ν.Αναστασιάδης και Ελ.Θεοχάρους

Λευκωσία: Υποψηφιότητα για το «χρίσμα» του υποψηφίου του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές Εκλογές του 2013, υπέβαλαν σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης και η Ευρωβουλευτής του κόμματος Ελένη Θεοχάρους.

Ο Νίκος Αναστασιάδης υπέβαλε την υποψηφιότητα του στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή του κόμματος Παναγιώτη Αντωνίου λίγο πριν την ολοκλήρωση της σχετική προθεσμίας η οποία έληξε σήμερα το μεσημέρι (12:00) ενώ η Ελένη Θεοχάρους υπέβαλε τη δική της υποψηφιότητα μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (email) που απέστειλε στο Γενικό Διευθυντή από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται για τις εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή του ΔΗΣΥ «όλα εξελίχτηκαν μέσα στα πλαίσια των καταστατικών προνοιών του κόμματος».


Τις πληροφορίες για υποβολή υποψηφιότητας εκ μέρους της Ελένης Θεοχάρους επιβεβαίωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΔΗΣΥ Παναγιώτης Αντωνίου αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος είπε ότι πληροφορήθηκε για την υποψηφιότητα της κ. Θεοχάρους και ότι την έχει ήδη συγχαρεί σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Η τελική επιλογή πλέον του υποψηφίου του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές Εκλογές του 2013 θα αποφασιστεί με μυστική ψηφοφορία από τα Μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ το οποίο θα συνέλθει για το σκοπό αυτό το ερχόμενο Σάββατο 17 Μαρτίου στις 10:30.

Δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο τα 1003 Μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος και αυτό καθώς ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν έκανε χρήση του δικαιώματος που του παρέχει το καταστατικό του κόμματος για διορισμό αριθμού επιπλέον «εκλεκτόρων» ίσου με το 30% του αριθμού των Μελών του Ανωτάτου Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την υποβολή της υποψηφιότητας του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είπε ότι οι κρίσιμες ώρες που περνά ο τόπος αλλά και τα διαχρονικά διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα απαιτούν ηγεσία με αποφασιστικότητα και τόλμη η οποία μέσα από συλλογικότητα θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα πως μέσα από τη συλλογικότητα αλλά και με βάση τις προτάσεις που ο ίδιος προτίθεται να καταθέσει ως περίγραμμα προγράμματος, στις 17 Μαρτίου ενώπιον του Ανωτάτου Συμβουλίου, θα διεξαχθεί ένας διάλογος και με την κοινωνία αλλά και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, έτσι ώστε «να καταλήξουμε», όπως δήλωσε, «κατά την επιθυμία, ελπίζω, του συνόλου ή της συντριπτικής πλειοψηφίας σε κοινές προγραμματικές θέσεις έτσι ώστε από τούδε και στο εξής οι συνεργασίες να στηρίζονται στο κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα και όχι στις όποιες συναλλαγές».

Ο Νίκος Αναστασιάδης χαιρέτισε «με ιδιαίτερη ικανοποίηση» το γεγονός ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες που το κόμμα διασφαλίζει «επέτρεψαν σε ένα καταξιωμένο στέλεχος, την Ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, να θέσει και η ίδια την υποψηφιότητα της στην κρίση του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος».

Διαβεβαίωσε δε ότι στο πλαίσιο της συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου «θα διασφαλιστούν απ’ άκρου εις άκρον και με θρησκευτική ευλάβεια όλες οι δημοκρατικές διαδικασίες».

Ανέφερε επίσης ότι η κ. Θεοχάρους θα έχει απεριόριστο χρόνο, αν το θελήσει, για να αναπτύξει τις δικές της σκέψεις και προβληματισμούς και τόνισε ότι ο ίδιος για χάρη της διασφάλισης των άψογων διαδικασιών που το κόμμα επιθυμεί να ακολουθήσει αλλά και για να μην θεωρηθεί ότι επηρεάζεται το αποτέλεσμα δεν προέβη «στο διορισμό του 30% που το καταστατικό προνοεί».

Ο Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι νοιώθει περήφανος «γιατί αυτό το κόμμα» όπως είπε, «έχει πρωτοπορήσει στην καθιέρωση των δημοκρατικών διαδικασιών» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλοι θα ακολουθήσουν αυτές τις διαδικασίες μέχρι τέλους και θα πορευτούν συλλογικά για να αντιμετωπίσουν τα κρίσιμα διλήμματα της πατρίδας.

«Ιδιαίτερα ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη για τις Προεδρικές Εκλογές» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο η υποβολή υποψηφιότητας εκ μέρους της Ελένης Θεοχάρους διασπά την ενότητα του κόμματος, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε πως «αντίθετα, σφυρηλατεί την ενότητα», εξηγώντας πως «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν ούτε προβλήματα ούτε αδιέξοδα» αλλά «απαντήσεις μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες».

«Γι’ αυτό και χαιρέτισα το θάρρος που επιδεικνύει η κ. Θεοχάρους, ναι να θέσει υποψηφιότητα. Και είχε κάθε δικαίωμα, και εκείνη και το οποιοδήποτε άλλο μέλος του κόμματος» συμπλήρωσε.
ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου