Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Και εγένετο... «Κοινωνική Συμφωνία»

Υπό τον τίτλο «Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη» παρουσιάστηκε το νέο κόμμα στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ με ιδρυτές τη Λούκα Κατσέλη και το Χάρη Καστανίδη και στο πάνελ πέντε ακόμη βουλευτές ιδρυτικά μέλη του νέου κόμματος.

Οι βουλευτές ήταν Λάμπρος Μίχος, Γιώργος Κασσάρας, Κυριακή Τεκτονίδου, Αντρέας Τριανταφυλόπουλος και Μαρία Κυριακοπούλου πήραν όλοι το λόγο.

Βασισμένο στις αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνική αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης που παραπέμπουν σαφώς στο ΠΑΣΟΚ του 1974 και με σύμβολο δύο πανιά ιστιοφόρου σε βαθύ πράσινο και πιο ανοιχτό πράσινο ξεκίνησε το ταξίδι του το νέο κόμμα από την Αίγλη Ζαππείου.


Αρχή του η συλλογικότητα, με τη Λούκα Κατσέλη να επαναλαμβάνει συνεχώς τη φράση «Προχωράμε μαζί» και το Λάμπρο Μίχο να εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος με διαφορετικό πρόεδρο και κοινοβουλευτική ομάδα καθώς και διοικούσα επιτροπή. Γραμματέας και ανώτατα όργανα θα προκύψουν από συνέδριο, με το πρώτο συνέδριο του κόμματος να πραγματοποιείται ως το τέλος του 2012 και βασική αρχή που καταχειροκροτήθηκε είναι το ότι δεν θα επιτρέπεται η παραμονή στο ίδιο αξίωμα για πάνω από δύο θητείες ή συνολικά οκτώ έτη, πράγμα που αποτελεί και επιδίωξη του κόμματος για συνταγματική ρύθμιση.

Παρόντες στην επίσημη πρώτη του κόμματος ήταν οι, επίσης διαγραφέντες βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Κουβέλης, που κατά πληροφορίες δεν επιθυμεί να πολιτευτεί εκ νέου και Οδυσσέας Βουδούρης που φαίνεται να οδεύει όμως προς τη «Δημοκρατική Αριστερά».

Παρόντες και οι κ.κ. Πιπεριάς και Κοκκινοβασίλης από το πάλαι ποτέ ελληνικό σοσιαλιστικό κόμμα του Γεράσιμου Αρσένη.

Οι ομιλητές άσκησαν σφοδρή κριτική στις «νεοφιλελεύθερες» πολιτικές του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν στο δεύτερο μνημόνιο και την ύφεση.
ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου