Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Δεν αποκλείει νέα μείωση των συντάξεων ο Κουτρουμάνης!

Ανοιχτό ενδεχόμενο για νέες περικοπές σε συντάξεις άφησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης εξηγώντας ότι «δεν θα περικοπούν οι συντάξεις εκτός εάν υπάρξουν ανατροπές στα ζητήματα της ανεργίας και της ύφεσης».

Ειδικότερα, ο κ. Κουτρουμάνης μιλώντας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ανέφερε ότι εως το 2013 «Δε θα περικοπούν συντάξεις εκτός βέβαια και αν υπάρξουν ανατροπές που κανένας τώρα δε μπορεί να τις προβλέψει στο ζήτημα ανεργίας και ύφεσης» και συμπλήρωσε πως «Αν η ύφεση και η ανεργία συνεχιστούν και την περίοδο 2013 – 2015 τότε δεν θα μπορέσουν να διατηρηθούν στο ίδιο επίπεδο οι συντάξεις».


Αναλυτικά, ο υπουργός ανέφερε ότι «το ασφαλιστικό σύστημα και η πορεία του, και η δυνατότητα των ταμείων εξαρτώνται από την οικονομική κατάσταση της χώρας. Να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς. Έχει γίνει προσπάθεια να κρατήσουμε όρθια τα ταμεία αλλιώς θα είχαμε μειώσεις 25% έως 30%» πρόσθεσε πως «Πρέπει να υπάρξει στη χώρα σταθεροποίηση και μετά ανάπτυξη, βελτίωση των εισοδημάτων για να ορθοποδήσει και το ασφαλιστικό σύστημα. Είναι καθοριστικό το ποια θα είναι η πορεία της χώρας από το 2013 και μετά».

Επιπροσθέτως, εξήγησε ότι «η ανεργία ξέρουμε ότι θα είναι μεγάλη και τα εσοδα λιγότερα, αλλά ο σχεδιασμός μας οδηγεί σε διασφάλιση συντάξεων χωρίς παραπέρα περικοπές. Όμως η προσπάθεια που πρέπει να γίνει στη χώρα είναι μεγάλη και διαρκής».

Πάντως, ο κ. Κουτρουμάνης παραδέχθηκε ότι τα αποθεματικά των ταμείων «είναι ιδιαίτερα περιορισμένα και το ύψος των παροχών κάθε φορά διαμορφώνεται με βάση τις εισροές».

«Το φαγοπότι τέλειωσε»!

Νέους «ποντικούς» τύπου ΙΚΑ Καλλιθέας, οι οποίοι ξάφριζαν το ασφαλιστικό ταμείο, έχουν εντοπίσει οι αρμόδιες αρχές σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη ο οποίος ξεκαθάρισε ότι: «Το φαγοπότι και το πάρτι στα ασφαλιστικά ταμεία τέλειωσε».

Ειδικότερα, ο υπουργός μιλώντας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής επισήμανε ότι  η εξάρθρωση του κυκλώματος του ΙΚΑ Καλλιθέας  είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς πρόσθεσε όμως ότι «η απάτη δεν περιορίζεται μόνο στο συγκεκριμένο υποκατάστημα… Απλά δεν έχουμε πετύχει το στόχο στο 100%  αλλά στο 75%  και όλες οι απώλειες στο διάτρητο σύστημα θα έχουν καλυφθεί μέσα στο χρόνο με τις δράσεις που έχουμε αναλάβει».

Επιπροσθέτως, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος αποκάλυψε ότι τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστούν «νέα συνταρακτικά στοιχεία» εξηγώντας ότι «αυτή τη στιγμή ξέρουμε πού μας κλέβουνε στο ΙΚΑ, το μόνο που απομένει είναι να εντοπίσουμε το χρόνο και το όνομα».

Τέλος ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση  στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, νοσοκομεία και αλλού απλοποιεί τις διαδικασίες ελέγχου σημειώνοντας «τα στοιχεία που συλλέγονται δείχνουν ακριβώς και το σημείο και τη λειτουργία και την περίοδο απάτης. Το μόνο που δεν σου λένε είναι το πρόσωπο».
ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου