Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ευρωβουλευτής Πρασίνων: «Αστεία η διαμάχη Αθήνας Σκοπίων, είτε Βόρεια, είτε Άνω είτε νεφελώδης, είναι 'Μακεδονία'»!!!

Ο ευρωβουλευτής από το Κόμμα των Πρασίνων της Γερμανίας, Daniel Cohn-Bendit, χαρακτήρισε την πολύχρονη διαμάχη μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας ως ξεκαρδιστική και ζήτησε το δυνατόν συντομότερο να επιτευχθεί συμφωνία, σύμφωνα με το ‘Κανάλ 5’.
Ο Cohn-Bendit δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει μεγαλύτερα προβλήματα από το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα.
«Αυτό το είδος του προβλήματος είναι αστείο. Ας κάνουν μια συμβιβαστική λύση με την FYROM. Έχετε πρόβλημα για το μέλλον και μιλήσατε για τον Αλέξανδρο.
Ξέρετε, εγώ δεν νοιάζομαι για τον Αλέξανδρο. Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχει τώρα η Μακεδονία και η Ελλάδα. Πρέπει να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, πρέπει να αντιμετωπιστεί η πραγματικότητα της αλλαγής του κόσμου, και μια από τις αλλαγές αυτές είναι η ‘Μακεδονία’», είπε ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, σε συνέντευξή του στο ‘Κανάλ 5’.

«Μόλις είπατε ότι η «Μακεδονία» είναι ‘Μακεδονία’. Ναι, η ‘Μακεδονία’ είναι ‘Μακεδονία’. Μπορώ να πω Βόρεια Μακεδονία, Νότια Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Νεφελώδης Μακεδονία, αλλά είναι ‘Μακεδονία’», πρόσθεσε ο συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.
Μόλις πριν από 15 ημέρες ο Μπεντίτ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρότεινε να βρεθεί λύση για το όνομα που θα ικανοποιούσε τα Σκόπια και την Αθήνα, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν η ‘μακεδονική’ ταυτότητα, ο ‘μακεδονικός’ πολιτισμός, η εθνικότητα και η ‘μακεδονική’ γλώσσα.

ΠΗΓΗ echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου