Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Συναγερμός ανοιχτά του Αμπερντίν, στη Σκωτία Ώρες αγωνίας για ολοκαύτωμα στη Βόρεια Θάλασσα(Βίντεο)

Ανεξέλεγκτη φαίνεται η κατάσταση σε πλατφόρμα άντλησης φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα, καθώς τέσσερεις ημέρες μετά το ατύχημα που σημειώθηκε στην πλατφόρμα Έλγιν, η διαρροή αερίου όχι μόνο δεν έχει περιοριστεί, αλλά υπάρχει ορατός κίνδυνος για καταστροφική έκρηξη. Στην πλατφόρμα Έλγιν του γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού Total έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά και ο μοναδικός λόγος που δεν έχει σημειωθεί ακόμα έκρηξη είναι επειδή ο άνεμος πνέει σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν στην οποία διαρρέει το φυσικό αέριο.


Οι 230 εργαζόμενοι έχουν ήδη απομακρυνθεί από την πλατφόρμα ενώ ακόμα 130 εργαζόμενοι σε γειτονική πλατφόρμα της Shell έχουν εγκαταλείψει την περιοχή. Πολλά μίλια γύρω από την πλατφόρμα Ελγιν, στα ανοιχτά του Άμπερντιν, σωστικά συνεργία και πυροσβεστικά πλωτά μέσα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση και ειδικοί από τη Σκωτία έχουν σπεύσει να συμβουλέψουν τη εταιρία σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να σταματήσουν τη διαρροή.

Την ίδια στιγμή εκφράζονται και φόβοι για οικολογική καταστροφή καθώς ίχνη πετρελαίου έχουν εντοπιστεί σε πολλά μίλια γύρω από την πλατφόρμα η οποία τροφοδοτεί την Μεγάλη Βρετανία με το 3% των συνολικών αναγκών της σε φυσικό αέριο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian οι πλατφόρμες της Total και της Shell καταγράφουν τις συχνότερες διαρροές πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα τα τελευταία χρόνια.




ΠΗΓΗ protothema






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου