Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Πάτρα:"Πολιτικό και όχι οικονομικό το θέμα της Αχαϊκής" - Επιδιώκεται συνάντηση με τον Πρωθυπουργό -Φωτό από τη σύσκεψη

Πάτρα:"Πολιτικό και όχι οικονομικό το θέμα της Αχαϊκής"  - Επιδιώκεται συνάντηση με τον Πρωθυπουργό -Φωτό από τη σύσκεψη Στο Επιμελητήριο Αχαΐας παρουσία πλήθους εργαζομένων, καταθετών, μετόχων και εκπροσώπων φορέων
Από το thebest

21.20 Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των φορέων στο Επιμελητήριο Αχαΐας για την Αχαϊκή Τράπεζα. Οι εκπρόσωποι των φορέων υπογράφουν ένα ψήφισμα, με αίτημα να ανατραπεί η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, για ανάκληση της άδειας και εκκαθάριση της Αχαϊκής Συνεταιριστικής τράπεζας. Αύριο ο Πρόεδρος της Αχαϊκής Ευάγγελος Φλωράτος, συναντά τον Πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλο, ενώ θα επιδιώξει και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο και γι΄αυτό ζητήθηκε η βοήθεια του βουλευτή Αχαΐας Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος ήταν παρών στη σύσκεψη και χαρακτήρισε τη σημερινή εξέλιξη, ως απαξίωση της υγειούς επιχειρηματικότητας.
Την ίδια ώρα αν δεν ανατραπεί η κατάσταση, "στο δρόμο" μένουν 100 εργαζόμενοι, εκπρόσωποι των οποίων ήταν παρόντες και δεν έκρυβαν την απόγνωσή τους, καθώς ο "εφιάλτης" της ανεργίας τους "χτυπά" την πόρτα. Όπως είπε ο κ. Φλωράτος αν δεν αλλάξει κάτι, το υπάρχον προσωπικό δεν μπορεί να συνεχίσει να απασχολείται.

Από την άλλη πλευρά πολλές φορές εκφράστηκε η αγωνία μεριδιούχων για το τι μέλλει γενέσθαι με τα χρήματά τους, ενώ προτάθηκε από τη νομική σύμβουλο κ. Λαλιώτη, οι μέτοχοι να συγκεντρώσουν το ποσό των 2 εκ. ευρώ, να συστήσουν νέα τράπεζα και όταν γίνει ο πλειστηριασμός του ενεργητικού της Αχαϊκής, να τον "χτυπήσουν". Ο κ. Φλώράτος τόνισε γι'αυτό ότι δε γνωρίζει το κατά πόσο είναι εφικτό και πως θα εξεταστεί αυτό το ενδεχόμενο.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας σημείωσε ότι η εξέλιξη με την Αχαϊκή σημειώθηκε στη 1 τα ξημερώματα.



20.36 Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη φορέων με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αχαΐας, για τις αρνητικές εξελίξεις στο θέμα της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος να της ανακαλέσει την άδεια και να την εντάξει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.
Στη διάρκειά της ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Γιώργος Ρώρος, επικαλούμενος και την τοποθέτηση του Προέδρου της Αχαϊκής Ευάγγελου Φλωράτου, εκτίμησε ότι το θέμα είναι τελικά πολιτικό και όχι οικονομικό, ενώ ο Ευάγγελος Φλωράτος τόνισε ότι είναι εξασφαλισμένες οι καταθέσεις και τα δάνεια, αφού θα περάσουν σε άλλη τράπεζα.
Μάλιστα ο κ. Κεπενός, Αντιπρόεδρος της Αχαϊκής Τράπεζας είπε ότι υπήρχε πργραμμα εξυγίανσης που θα έκανε ισχυρή την τράπεζα, αλλά τελικά δεν τους άφησαν με τις εξελίξεις να το εφαρμόσουν.., ενώ πρότεινε ακόμα και νομική προσφυγή κατά της εξέλιξης.
Παρόντες είναι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλάτωνας Μαρλαφέκας, εργαζόμενοι στην τράπεζα, καταθέτες, μεριδιούχοι και εκπρόσωποι φορεών.
Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Αγωνιούν εργαζόμενοι και καταθέτες της Αχαϊκής - Διαβεβαιώσεις από στελέχη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου