Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Κόντρα για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη από το real.gr

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων που αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή τη Δευτέρα προκειμένου να ενισχυθούν τα κόμματα ενόψει εκλογών.

Τόσο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης όσο και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκαν εκτενώς στην εν λόγω ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για Τοπική Ανάπτυξη Αυτοδιοίκηση και Αποκεντρωμένη Διοίκηση» κατηγορώντας τα δύο μεγάλα κόμματα ότι προκαλούν την κοινωνία.


«Θα πληρώσει ο φορολογούμενος για να κάνουν εκλογές τα δύο μεγάλα κόμματα; Θα χρηματοδοτήσει ο ελληνικός λαός το αλυσοδέσιμό του; Εμείς θα ζητήσουμε ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία που περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Δεν πρέπει να πάρουμε τα λεφτά από τον φουκαρά Έλληνα φορολογούμενο. Θα το καταψηφίσουμε και θα το φωνάζουμε μέχρι τελευταία στιγμή» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Η κυρία Μπακογιάννη χαρακτήρισε την τροπολογία ντροπή, ενώ κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι δεν αλλάζουν μυαλό και εξακολουθούν να προκαλούν την κοινωνία. «Αποδεικνύεται ότι λεφτά υπάρχουν μόνο για τα κομματικά ταμεία» είπε η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό τη στιγμή που το κράτος χρωστά 7,5 εκατομμύρια ευρώ σε ιδιώτες και δεν τους πληρώνει.

«Ό,τι και να πει κανείς για χρηματοδότηση των εκλογών η ελληνική κοινωνία θα πληρώνει με 50, 80 ή 100 εκατομμύρια τις εκλογές. Οι εκλογές δεν γίνονται τζάμπα. Κάποιος τις πληρώνει. Και αυτό που ενδιαφέρει τον λαό είναι πώς θα μειωθούν αυτές οι δαπάνες», απάντησε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Αιχμές κατά της κυρίας Μπακογιάννη και του κ. Καρατζαφέρη άφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Νίκος Δένδιας λέγοντας ότι «δεν μπορεί κάποιοι στον βωμό του μικροκομματικού οφέλους κάποιοι να εμφανίζονται εδώ ως εκ παρθενογενέσεως, το θέμα πρέπει να συζητηθεί με νηφαλιότητα και όχι με καιροσκοπισμό ενόψει εκλογών».

Η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων αναμένεται να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία τη Δευτέρα το βράδυ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου