Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Δείχνει επιστράτευση η Διαμαντοπούλου

Ανοικτό το ενδεχόμενο της επιστράτευσης των ναυτεργατών αφήνει με δηλώσεις της η  Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννας Διαμαντοπούλου, σχετικά με την απόφαση της ΠΝΟ για την πραγματοποίηση της απεργίας.

Έπειτα από μία θυελλώδη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, που τελείωσε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, τα ναυτεργατικά σωματεία δια βοής αποφάσισαν να μην ανατρέψουν την απόφασή τους, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις


Οι ναυτεργάτες είπαν ότι δεν προστέθηκε κάτι καινούργιο στη συνάντηση που είχαν με την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιώργο Κουτρουμάνη.

Πήραν μάλιστα τη σχετική απόφαση δια βοής.


Αναλυτικά η κα Διαμαντοπούλου σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΝΟ με τη σημερινή της ανακοίνωση κρατά όμηρους τους Έλληνες πολίτες, απειλεί  την τουριστική περίοδο και προκαλεί  ζημιά στην οικονομία και την εικόνα της χώρας.

Τρεις Υπουργοί της Κυβέρνησης συζητούσαν επί ώρες με την ΠΝΟ τα θέματα που τους απασχολούν και έδωσαν για μία ακόμα φορά εγγράφως εγγυήσεις για τις προθέσεις και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Για το επίμαχο θέμα του Οίκου του Ναύτου, μάλιστα, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συζήτηση τη Δευτέρα στο γραφείο του Υπουργού Υγείας» τόνισε και προσέθεσε:

«Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες καθώς και το γενικό συμφέρον. Θα το κάνει με κάθε τρόπο.

Για μία ακόμα φορά ζητώ από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΝΟ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Προσωπικά, τόσο εγώ όσο και οι άλλοι Υπουργοί, είμαστε διαθέσιμοι μέχρι και την τελευταία στιγμή για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απαραίτητη ενέργεια απαιτηθεί για την άρση του αδιεξόδου».


Αντιδράσεις και από τους ακτοπλόους
Έντονες αντιδράσες έχει προκαλέσει η σημερινή απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να εμείνει στην πραγματοποίηση της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει για τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας με τοποθέτησή του χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κάνει λόγο για αδιαφορία που επιδεικνύουν οι συνδικαλιστές για την για την απελπιστική κατάσταση στην οποία οδηγούν τα νησιά της χώρας μας, τις τοπικές επιχειρήσεις, τους απλούς επιβάτες που ήθελαν να μετακινηθούν στα νησιά για τις ημέρες του Πάσχα και βεβαίως τις ακτοπλοϊκές εταιρείες από τις οποίες ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι στη θάλασσα και στη στεριά.

Ειδικότερα:

«Μνημείο αναλγησίας αποτελεί η απόφαση της ΠΝΟ με την οποία εμμένει στην πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας απεργίας της για την Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη  10 και 11 Απριλίου 2012, παρά τις εκκλήσεις του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας περί του αντιθέτου.

Οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ απέδειξαν πλέον καταφανώς την πλήρη αδιαφορία τους για την απελπιστική κατάσταση στην οποία οδηγούν τα νησιά της χώρας μας, τις τοπικές επιχειρήσεις, τους απλούς επιβάτες που ήθελαν να μετακινηθούν στα νησιά για τις ημέρες του Πάσχα και βεβαίως τις ακτοπλοϊκές εταιρείες από τις οποίες ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι στη θάλασσα και στη στεριά.

Είναι πλέον σαφές ότι τα συμφέροντα των συνδικαλιστών είναι άλλα από εκείνα της υπόλοιπης χώρας. Ας αναλογιστούν επομένως όλοι πλέον οι ναυτικοί μας, εάν πράγματι θέλουν να είναι στη θέση που τους τοποθετεί η ΠΝΟ, έχοντας ολόκληρη την ελληνική κοινωνία απέναντί τους. Ας αναλογιστούν επίσης το εργασιακό μέλλον που προδιαγράφεται για τους ίδιους, συλλογιζόμενοι τις τεράστιες ζημιές που γράφουν πλέον οι ακτοπλοϊκές εταιρείες στις οποίες εργάζονται. Και ας αποφασίσουν αν θέλουν εργασία ή ανεργία».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου