Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Άρχισαν τα όργανα για τον Συμπιλίδη.Μάνος: Προσβολή η υποψηφιότητα Συμπιλίδη.Ντόρα: «Μωραίνει Κύριος»

Αναρωτιόμαστε τα στελέχη της ΝΔ που ζήσανε την πτώση της κυβέρνησης εκείνης και τα αποτελέσματά της, πως θα δικαιολογήσουν το γεγονός να είναι συνυποψήφιοί του» ήταν το πρώτο σχόλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την υποψηφιότητα Συμπιλίδη.

Το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη στην ανακοίνωση του υπενθιμίζει τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Γιώργος Συμπιλίδης την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Η συμμετοχή του Γιώργου Συμπιλίδη στους συνδυασμούς της ΝΔ το 2012, του μοιραίου προσώπου που ανέτρεψε την κυβέρνηση της ΝΔ το 1993 και άνοιξε το δρόμο για την ενδεκαετή παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, σηματοδοτεί τη μετάλλαξη της ΝΔ υπό την ηγεσία του κ. Σαμαρά. Επισημαίνουμε ότι ο κ. Συμπιλίδης, ουδέποτε εξήγησε πειστικά πως και με ποια κίνητρα ανέτρεψε την κυβέρνηση εκείνη».


«Δυσκολεύομαι να το πιστέψω» είπε ο πρόεδρος της Δράσης, Στέφανος Μάνος στον realfm 97,8 και το Νίκο Χατζηνικολάου για την υποψηφιότητα του Γιώργου Συμπιλίδη με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Μάνος που διετέλεσε υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη την περίοδο 90’-93’ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι προσβολή όχι μόνο κατά των φίλων της Νέας Δημοκρατίας αλλά και για την Ελλάδα. Διότι αν μετρήσετε τις ζημιές που προκλήθηκαν από αυτή τη δουλειά τότε που έριξε την κυβέρνηση, η ζημιά που έγινε είναι κολοσσιαία».

«Μαχαιριά στην καρδιά των νεοδημοκρατών» χαρακτηρίζει η Ντόρα Μπακογιάννη τη συμμετοχή Συμπιλίδη στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ. Μπακογιάννη την επιστροφή Συμπιλίδη στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Μιλώντας στον realfm 97.8 και στον Ν. Χατζηνικολάου τόνισε χαρακτηριστικά: «Τι να σας πω; Μωραίνει Κύριος. Ο κύριος Συμπιλίδης έριξε μία κυβέρνηση του 48% και έβλαψε τη χώρα γιατί σταμάτησε μία πορεία διαρθρωτικών αλλαγών που εάν είχαν προχωρήσει σήμερα δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο».

Η κ. Μπακογιάννη μίλησε για «μαχαιριά στην καρδιά των νεοδημοκρατών» αλλά απέφυγε να τοποθετηθεί στο ερώτημα για τη συνύπαρξη του κ. Συμπιλίδη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το κόμμα της σημειώνοντας ότι «οι πολίτες έχουν δυστυχώς να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο αδιόρθωτα κόμματα και σε ακόμη επτά που διαγωνίζονται ποιο θα μας πάει γρηγορότερα στη δραχμή και εκτός Ευρώπης».

Πάντως η κ. Μπακογιάννη δήλωσε και πάλι ανοιχτή σε συνεργασίες επί προγραμματικών βάσεων με τις δυνάμεις εκείνες που είναι σταθερά υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.
 

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου