Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Ο Κωνσταντίνος για τις εκλογές

«Παρέμβαση» στις πολιτικές εξελίξεις επιχειρεί, λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, με γραπτή του δήλωση, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Όπως επισημαίνουν συνεργάτες του, ο τέως μονάρχης αποφάσισε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη δήλωση, έπειτα από «πολλά αιτήματα» που δέχτηκε, προκειμένου να  τοποθετηθεί σχετικά με τις επικείμενες  εκλογές.

Στη γραπτή του δήλωση, ο Κωνσταντίνος επισημαίνει πως ο ελληνικός λαός καλείται να εκλέξει μια κυβέρνηση, που θα χειριστεί τα μεγάλα προβλήματα, εμμέσως πλην σαφώς τάσσεται κατά των σεναρίων «ακυβερνησίας», επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από «σταθερό περιβάλλον», ενώ τάσσεται υπέρ της ισχυρής παρουσίας της χώρας στην Ευρώπη και εντός της ζώνης του ευρώ.

Αναλυτικά η δήλωση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, έχει ως εξής :


«Παρόλο που δεν συνηθίζω να κάνω δηλώσεις προ των εκλογών, αντιλαμβανόμενος τη σημασία της συγκεκριμένης χρονικής συγκυρίας για την πορεία της Ελλάδος, σας μεταφέρω τις ακόλουθες σκέψεις:

Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του καλείται στις επικείμενες εκλογές να εκλέξει την κυβέρνηση που θα χειριστεί τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας. Πέρασε και συνεχίζει να περνά δύσκολες στιγμές και το μόνο που δεν χρειάζεται είναι υποσχέσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Έχει ανάγκη να βρει εργασία, κυρίως η νεολαία που έχει σήμερα μεγάλο ποσοστό ανεργίας. Έχει ανάγκη να αισθανθεί ότι οι τεράστιες θυσίες που αναγκάστηκε να κάνει τα τελευταία δύο χρόνια δεν πάνε χαμένες. Έχει ανάγκη από ένα σταθερό περιβάλλον, σταθερούς κανόνες λειτουργίας της οικονομίας που θα προσελκύσουν επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Η Ελλάδα έχει όμως επίσης ανάγκη θεσμικών και διαρθρωτικών αλλαγών για να γίνει σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος και να δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες να συμβάλλουν στην ανάπτυξη που όχι μόνο θα την βγάλει από την κρίση, αλλά που θα εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες για τον ελληνικό λαό.

Πιστεύω ότι έχει ανάγκη την Ευρώπη μέσα στην οποία θα μπορέσει ξανά να καταλάβει ισότιμη θέση. Η Ελλάδα έχει ανάγκη και πρέπει να αξιοποιήσει τις συμμαχίες της».,

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου