Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Το σενάριο της τρόικα για τις εκλογές

Το σενάριο της τρόικα για τις εκλογές

Συζητείται ακόμα και τώρα χωρίς κανείς να το παραδέχεται – Διαψεύδει η κυβέρνηση κάθε σκέψη για αναβολή των εκλογών.
Ένα σενάριο που συζητείται χωρίς κανείς να το παραδέχεται. Η εκδοχή ξεκίνησε αρχικά ως φήμη, αλλά, σιγά – σιγά, άρχισε να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όλους όσους παίρνουν τις κρίσιμες αποφάσεις για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, εντός συνόρων, τουλάχιστον.

Δηλαδή, από στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης έως τραπεζίτες.


Σε τι συνίσταται το όλο θέμα; Στο ενδεχόμενο οι επόμενες εκλογές να μην προκηρυχθούν για τις αρχές Μαΐου και συγκεκριμένα για την Κυριακή 6 Μαΐου, αλλά να μετατεθούν, για κάποιον λόγο, για το ερχόμενο φθινόπωρο.
Προς το παρόν, είναι άγνωστο ακόμα από πού εκπορεύεται αυτή η φημολογία, η οποία πάντως συζητείται ολοένα και περισσότερο τις τελευταίες ώρες.

Επισήμως, πάντως, ισχύει ότι έχει ήδη γίνει γνωστό από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Παντελή Καψή.  Ότι δηλαδή μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία προκήρυξης των επόμενων εκλογών. Όπερ σημαίνει ότι «πάμε για το Μάιο».

Μάλιστα, η λογική σειρά των πραγμάτων, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι η εξής:

Τη Μεγάλη Τρίτη ο πρωθυπουργός Λούκας Παπαδήμος θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησης του και τη Μεγάλη Τετάρτη θα διαλυθεί η κυβέρνηση και θα προκηρυχθούν οι εκλογές.

Αν παρατηρήσει κανείς και το νομοθετικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα αντιληφθεί πως όλες οι εξελίξεις είναι προσχεδιασμένες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο, το σενάριο του φθινοπώρου δείχνει παρ’ όλα αυτά να επιμένει, «ποντάροντας» ενδεχομένως στο σενάριο της μεγάλης έκπληξης και της μεγάλης ανατροπής.

Όχι πάντως ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έβρισκε αντίθετη την τρόικα, η οποία εξαρχής αντιδρούσε την προοπτική των πρόωρων εκλογών και του χαλαρώματος που θα συνεπάγονταν …

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου