Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Νέα διάψευση για το δημοψήφισμα

Ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ διέψευσε κατηγορηματικά και πάλι σήμερα ότι η καγκελάριος πρότεινε να οργανωθεί στην Ελλάδα ένα δημοψήφισμα για το ευρώ και υπογράμμισε πως η καγκελάριος δεν είναι διατεθειμένη να «παράσχει τα υλικά στην πολιτική κουζίνα» της Ελλάδας.

«Η καγκελάριος δεν πρότεινε δημοψήφισμα ούτε είπε κάτι που να μπορεί να ερμηνευτεί προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο εκπρόσωπός της Γκέοργκ Στράιτερ, φανερά εκνευρισμένος, στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.


«Η καγκελάριος δεν θα παράσχει υλικά σε αυτήν την πολιτική κουζίνα ανάμεσα στα κόμματα, που σιγοβράζει» στην Ελλάδα, πρόσθεσε, καθώς αντιμετώπιζε πολύ επίμονες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

«Μπορείτε να έχετε ως αφετηρία την αρχή» ότι η Μέρκελ παραμένει αντίθετη σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το δημοψήφισμα για το οποίο είχε κάνει λόγο πέρυσι ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κάτι που είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη Γερμανία.

Ωστόσο, το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ» διαβεβαιώνει στο σημερινό τεύχος του ότι η καγκελάριος έκανε πράγματι την πρόταση αυτή.

Ο κ. Στράιτερ δήλωσε πως η κυκλοφορία της πληροφορίας μπορεί να οφείλεται σε «παρεξήγηση, κακή κατανόηση» των λεγομένων. «Η υπόθεση μοιάζει λίγο με χαλασμένο τηλέφωνο», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου