Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Τι συζήτησαν Ολάντ-Βενιζέλος

Τι συζήτησαν Ολάντ-Βενιζέλος

Ο Φρανσουά Ολάντ ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και θέλει να βοηθήσει, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον γάλλο πρόεδρο.
Στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ των δύο ανδρών ετέθη η κατάσταση στην Ε.Ε., την ευρωζώνη αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.
«Ο Φρανσουά Ολάντ ενδιαφέρεται πραγματικά για την Ελλάδα και θέλει να βοηθήσει. Θέλει βεβαίως να βοηθήσει μέσα στις ευρωπαϊκές θεσμικές και πολιτικές αντιλήψεις» τόνισε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος του εξέθεσε την δική του πρόταση για την υπέρβαση του ελληνικού προβλήματος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, δίδοντας έμφαση στην ανάγκη να μην υπάρξουν άλλες περικοπές σε εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις.
Αιχμές άφησε ο κ. Βενιζέλος και για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δεν αρκεί όμως να λες ότι είσαι υπέρ του ευρώ και της Ευρώπης. Όταν οι προτάσεις σου είναι αλόγιστες, είναι δημαγωγικές, είναι ανεύθυνες, δεν είναι τεκμηριωμένες, δε μπορείς να πείσεις τη διεθνή κοινότητα, δε μπορείς να πείσεις κυβερνήσεις, Κοινοβούλια, κόμματα, άλλους λαούς».
Πώς έκλεισε η συνάντηση
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «λογική» τη συνάντησή του με τον κ. Ολάντ, καθώς και οι δύο ανήκουν στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και ως εκ τούτου, υπάρχουν επαφές και μία οικειότητα.
Στα πλαίσια αυτά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι δε μίλησε στο όνομα του κόμματός του, αλλά «στο όνομα των αναγκών και των συμφερόντων της πατρίδας και όλου του ελληνικού λαού. Γιατί όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό, δε λειτουργώ κομματικά, λειτουργώ εθνικά».

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου