Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Αγανάκτηση στην Πάτρα- Οι κάτοικοι απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους μετά τη δολοφονία Λαζανά

Μυρίζει... μπαρούτι η περιοχή των Ιτεών στην Πάτρα όπου αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί αγανακτισμένοι πολίτες για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του 29χρονου Αθ. Λαζανά που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τρεις Αφγανούς. Οι πολίτες, έχουν συγκεντρωθεί στα γραφεία του εκπολιτιστικού συλλόγου της περιοχής ενώ κάποιοι εξ αυτών έχουν αποκλείσει την Ακτή Δυμαίων στο ύψος του Γλαύκου και κάποιοι άλλοι απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να μπουκάρουν προς το κτίριο της Πειραϊκής Πατραϊκής που χρησιμοποιείται ως κατάλυμα απο τους μετανάστες.

Το κτίριο φρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Δεν λείπουν και αυτοί που εισηγούνται δυναμικές κινητοποιήσεις όπως αποκλεισμό της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Διακριτική είναι η παρουσία της Αστυνομίας, καθώς πέραν της οργής των κατοίκων εκφράζονται φόβοι και για πιθανή εμφάνιση θερμών μελών της Χρυσής Αυγής, που έχει γεμίσει τον τόπο με φυλλάδια που γράφουν: "Έξω οι εισβολείς λαθρομετανάστες απο την Ελλάδα- Για να μείνει η Ελλάδα πατρίδα των Ελλήνων".

Γύρω στις 20.30 κάτοικοι έφθασαν στο ύψος της Πειραϊκής Πατραϊκής όπου διαμένουν Αφγανοι, επιχείρησαν να εισέλθουν, τους απέτρεψαν τα ΜΑΤ χωρίς χρήση δακρυγόνων. Οι κάτοικοι απέκλεισαν την Ακτή Δυμαίων. 
 
ΑΥΡΙΟ ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Οι αγανακτισμένοι κάτοικοι δηλώνουν πως θα πρέπει να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημά τους και καλούν τους φορείς να συμβάλλουν σε αυτό. Για αύριο στις 5 το απόγευμα διοργανώνουν νέα συγκέντρωση. 

ΠΗΓΗ thebest.gr ΚΑΙ dete.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου