Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Οι δηλώσεις του Α. Τσίπρα μετά τη διερευνητική εντολή που έλαβε

Λεπτό προς λεπτό οι δηλώσεις Τσίπρα
-Θέλω να τονίσω ότι εμάς δεν μας αφήνει αδιάφορους το εάν θα κυβερνηθεί η χώρα. Μας απασχολεί προς σε ποια κατεύθυνση θα κυβερνηθεί η χώρα. Αν η ασκούμενη πολιτική θα βρίσκεται σε αρμονία με τη λαϊκή βούληση κι όχι σε πλήρη δυσαρμονία.
-Πέμπτος άξονας διαλόγου, η δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού ελέγχου για να διερευνηθεί το επαχθές του δημόσιου χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή του και διεκδίκηση κοινής ευρωπαϊκής λύσης. Η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Μ' αυτούς τους άξονες προσερχόμαστε στο διαλογο.

- Επιμένω στην αμεση ανάγκη της ακύρωσης των μέτρων του μνημονίου και ιδιαίτερα των νόμων που περικόπτουν περαιτέρω μισθούς και συντάξεων. Δεύτερον, την ακύρωση του νόμου που περικόπτει εργασιακά δικαιώματα. Τρίτον, στην προώθηση των αλλαγών στο πολιτικό σύστημα. Τέταρτον, το δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα, που παρότι έχει πάρει δισ. παραμένει στα χέρια των διοικητών που το χρεοκόπησαν.
-Στο τραπέζι του διαλόγου υπάρχουν προτάσεις και άλλων αριστερών κομμάτων, όπως οι προτάσεις του ΚΚΕ για την προστασία των ανέργων, για την ρύθμιση των χρεών των νοικοκυριών και άλλων δυνάμεων που είναι σε σύγκλιση με τις δικές μας θέσεις.
 - Θα επανακαταθέσουμε την πρότασή μας για κυβέρνηση της Αριστεράς.
- Αν ο κ. Βενιζέλος κι ο κ. Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει για τις καταστροφικές τους επιλογές που διέλυσαν την κοινωνία, τους καλώ μέχρι αύριο που θα τους συναντήσω να στείλουν επιστολή στους ηγέτες που θα αναφέρουν ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις που έλαβαν, ότι θα εφαρμόσουν το βάρβαρο πρόγραμμα του δεύτερου μνημονίου
-Κάποιοι επιμένουν να ερμηνεύουν όπως θέλουν το εκλογικό αποτέλεσμα.
-Τα κόμματα του μνημονίου δεν έχουν πλειοψηφία στη βουλή για να ψηφίζουν μέτρα λαίλαπας για τον Ελληνικό λαό.

ΠΗΓΗ  newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου