Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ιταλοί ακυρώνουν πληρωμές προς την Ελλάδα

Με κατάρρευση απειλούνται πολλά ξενοδοχεία της χώρας μετά την αυθαίρετη απόφαση του ιταλικού Tour Operetor  «VERATOUR», να διακόψει τις πληρωμές προς τους Έλληνες ξενοδόχους επικαλούμενη ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από ευρώ σύντομα.

Σύμφωνα με αρκετούς ξενοδόχους αυτή την στιγμή πολλοί ξένοι Tour Operetors βρίσκουν την ευκαιρία με το πρόσχημα της εξόδου της χώρας από το ευρώ να υπαναχωρήσουν από τα μακροχρόνια συμβόλαια που έχουν υπογράψει  με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με σκοπό να εξοικονομήσουν ρευστότητα.


Η ουσία ,όπως τονίζουν οι ξενοδόχοι, είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις της Ευρώπης βρίσκονται ένα βήμα πριν την πτώχευση αφού τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αλλάξει δραματικά οι συνήθειες των ταξιδιωτών οι οποίοι αρέσκονται να διαμορφώνουν μόνοι τους τα πακέτα διακοπών τους ψάχνοντας μέσα από το ίντερνετ τις πλέον συμφέρουσες προτάσεις.

Μέχρι και πριν από  λίγα χρόνια η πλειονότητα των Tour operetors προαγόραζε μαζικά για 3 ή και 5 χρόνια κρεβάτια σε ξενοδοχεία με σκοπό να επιτύχει καλύτερες τιμές . Μάλιστα οι τιμές έπεφταν ακόμη περισσότερα όταν ο Tour Operetor έδινε προκαταβολές που ανέρχονταν στο ποσό του 20 % ή 30% του συνολικού ποσού .

Όσον αφορά την Veratour   ο πρόεδρος της Carlo Pompili σε επιστολή του στους συνεργαζόμενους ξενοδόχους αναφέρει ότι « η δραματική μείωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως χώρας προορισμού για το ερχόμενο καλοκαίρι έχει σαν συνέπεια να σπάσουμε τις δεσμεύσεις, που απορρέουν από συμβόλαια αποκλειστικής συνεργασίας .Δεν θα είμαστε σε θέση να σας παραδώσουμε περαιτέρω προκαταβολή τουλάχιστον μέχρι η κατάσταση της χώρας να γίνει λίγο πιο ξεκάθαρη και πιο σταθερή».

Από την πλευρά τους οι Έλληνες ξενοδόχοι «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» για τον κλάδο, επικαλούμενοι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες προς την ίδια απόφαση προσανατολίζονται και άλλοι  Ιταλοί tour operators.

Σε επιστολή του προς τα Μέσα Ενημέρωσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Kolymbia Beach Hotel στη Ρόδο, Δώρος Πιερίδης, σημειώνει:

«Η μεγαλύτερη ιταλική Εταιρεία Τουρισμού VERATOUR, η οποία συνεργάζεται κατ’ αποκλειστικότητα με 6-7 ξενοδοχεία στη χώρα μας, έστειλε έγγραφο, με το οποίο κοινοποιεί την αναστολή πληρωμών στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, επικαλούμενη σύντομη έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη, τις αποφάσεις στην πρόσφατη σύνοδο των G8, την κυβερνητική αστάθεια, τις ελληνικές εκλογές κ.λπ.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου