Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Δείτε τις λύσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Οι απαντήσεις στα θέματα της φυσικής(Βίντεο)

Ποίημα του Κ. Καβάφη για το «γήρασμα του σώματος και της μορφής», υπό τον τίτλο «Μελαγχολία τοῦ Ἰάσωνος Κλεάνδρου», ήταν το θέμα του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι Θεωρητικής Κατεύθυνσης.

Όπως είπε στο protothema.gr  η φιλόλογος  Ρούλα Μακρή, μέλος του Συλλόγου Φροντιστών ,  το θέμα ήταν εντός της διδαχθείσας ύλης , τα ερωτήματα δεν έκρυβαν  παγίδες και ήταν κατανοητά.  Ο ποιητής  Κ.  Καβάφης, όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Μακρή θεωρείται από τους «αγαπημένους» ποιητές των φιλολόγων και κατ επέκταση και των μαθητών.


Ιδιαίτερα δύσκολα χαρακτηρίστηκαν από εκπαιδευτικούς και μαθητές τα θέματα της Φυσικής. Αρκετοί υποψήφιοι βγήκαν απογοητευμένοι από τα εξεταστικά κέντρα , λέγοντας ότι ο βαθμός δυσκολίας ήταν πολύ υψηλός.

Μάλιστα, για το θέμα Γ4, λόγω της ασάφειας της διατύπωσης, καθηγητές εγείρουν ζήτημα για το κατά πόσον είναι δυνατό να υπάρξει ορθή απάντηση.

Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται τη  Δευτέρα, 28 Μαΐου, με τους υποψηφίους   να  διαγωνίζονται  στα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης  και στα Μαθηματικά οι υποψήφιοι  Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

ΠΗΓΗ protothema.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου