Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Στην Κύπρο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Λευκωσία: Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο κ. Ρομπάι, που συνοδεύουν η σύζυγός του και αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έφτασε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας λίγο μετά τις 13:00. 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ρομπάι και η σύζυγός του θα μεταβούν στις 16:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τύχουν υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και τη σύζυγό του Έλση.


Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο προέδρων και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.

Προστίθεται ότι από κυπριακής πλευράς, στις συνομιλίες θα παρακαθίσουν η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, ο υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, πρέσβης Μάριος Ιερωνυμίδης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στην ΕΕ, Κορνήλιος Κορνηλίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά τις συνομιλίες, ο πρόεδρος Χριστόφιας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα προβούν σε δηλώσεις.

Στη συνέχεια ο Χέρμαν βαν Ρομπάι θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου θα έχει σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σώματος, Γιαννάκη Ομήρου, ενώ μετά θα παραστεί και θα ομιλήσει σε ειδική συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 17:45.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγός του θα παραθέσουν επίσημο δείπνο προς τιμή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της συζύγου του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου