Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

«Αυτοδιάλυση» μεν... κυβέρνηση δε...

Μπλέξαν τις γραμμές τους – ξανά - στο ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος προωθεί την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης με κορμό την «υπεύθυνη Κεντροαριστερά» και δη το ΠΑΣΟΚ - ή πάντως το πρόγραμμά του και όχι απαραιτήτως τα στελέχη του - την επομένη των εκλογών, κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, η Άννα Διαμαντοπούλου ζητά την «αυτοδιάλυση» του κόμματος και την ανασυγκρότησή του αμέσως μετά τις εκλογές, μέσω... τεκτονικών αλλαγών που θα πρέπει να υποστεί. Αντιστοίχως, ενώ ο κ. Βενιζέλος επιτίθεται σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ζητά την... σύμπλευσή τους την «επόμενη μέρα» των εκλογών.


«Από το ΠΑΣΟΚ plus πήγαμε στο ΠΑΣΟΚ minus στον κύβο», υποστήριξε χθες μιλώντας στον realfm 97.8 η πρώην υπουργός Ανάπτυξης, κάνοντας λόγο για «εκλογική συντριβή» του κόμματος. «Το να βάλεις στόχους για δύο μονάδες πάνω δεν είναι κάτι το συνταρακτικό», είπε, αποδομώντας την βασική στόχευση του κόμματος στην πορεία του προς τις εκλογές. Υποστήριξε άλλωστε πως «στην πλάτη του ΠΑΣΟΚ παίχτηκε όλο το δράμα της ελληνικής οικονομίας για 40 χρόνια», επαναλαμβάνοντας πως ήταν λάθος του κόμματος το ότι ανέλαβε να διαχειριστεί μόνο του την κρίση.

Συμφωνώντας πάντως με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και δεδομένου ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην υπάρξει κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου», ζήτησε αυτή να εκφράζει την πλειοψηφία στον λαό, καθώς «εάν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα, τότε θα πάμε σε τρίτες εκλογές», σενάριο που αντιμετωπίζεται επιεικώς ως καταστροφικό για την χώρα στην Ιπποκράτους.

Εντωμεταξύ, σε μία προσπάθεια να διευκολύνει τα στελέχη του στην «επικοινωνία» των βασικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, η Ιπποκράτους τις «κωδικοποίησε» χθες σε 14 «ερωταπαντήσεις». Πολλές από αυτές ανέπτυξε σε ομιλία του χθες το βράδυ στη Γλυφάδα ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπολύοντας παράλληλα νέα επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως ένιωσε «βαθιά απογοητευμένος» ακούγοντας τις 18 προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά χθες, κάνοντας λόγο για «απογοήτευση του ανθρώπου που ξέρει τα πράγματα, αλλά δυσκολεύεται να βρει συνομιλητές» και κατηγορώντας περίπου για παροχολογία τον κ. Σαμαρά, ακριβώς όταν έχει τελειώσει η περίοδος των ανέξοδων εξαγγελιών στην χώρα μας. Στράφηκε όμως και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ως μόνη λύση την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, κάτι που υποστηρίζει ακόμα και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, με τον οποίο είχε πρόσφατα συνάντηση, αλλά και ευρύτερα οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, απορρίπτοντας ως καταστροφική την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για μονομερή καταγγελία της σύμβασης.

Την ίδια ώρα, πάντως, από την Τρίπολη όπου βρέθηκε σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου πρότεινε κατά πληροφορίες να «πάνε όλοι μαζί» την επόμενη μέρα, μιλώντας για τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά.


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου