Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Νέο προκλητικό άρθρο δημοσίευσε το γερμανόφωνο Focus, υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα είναι ένα μεγάλος οίκος ανοχής»

Νέο προκλητικό άρθρο δημοσίευσε το γερμανόφωνο Focus, υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα είναι ένα μεγάλος οίκος ανοχής». Ο αρθρογράφος Peter Seiffert μεταφέρει τις εντυπώσεις του από τις τρεις εβδομάδες που πέρασε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Ο τίτλος, βέβαια, είναι εμπνευσμένος από τα λόγια του κ. Γιώργου, ενός 60χρονου μηχανικού αυτοκινήτων από την Καλαμπάκα, ο οποίος δηλώνει στο περιοδικό ότι «η Ελλάδα εδώ και 38 χρόνια δεν είναι μια Δημοκρατία , είναι ένας οίκος ανοχής».
«Κρίση, χρέη και διαφθορά: Οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι απογοητευμένοι», αναφέρει ο αρθρογράφος, περιγράφοντας ταυτόχρονα την τραγική κατάσταση στον κλάδο της υγείας: «Στα Νοσοκομεία δεν λειτουργούν τα χειρουργεία, δεν υπάρχουν φάρμακα-και οι περισσότεροι αναγκάζονται να πληρώνουν πανάκριβα φάρμακα από την τσέπη τους, ένας στους δύο νέους είναι άνεργος ενώ όσοι εργάζονται έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές, το κράτος είναι υπερχρεωμένο -δεν υπάρχει πουθενά προοπτική και ελπίδα. Η Ελλάδα με τους 11,2 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού».
«Άδεια μαγαζιά, αστυνομία παντού», αναφέρει επίσης το άρθρο του Focus, ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει και το ρεύμα προς τα άκρα: «Επιλέγουν ως διέξοδο στα διλήμματα που τους ταλανίζουν ή την άκρα αριστερά ή την άκρα δεξιά.» 
«Στην ύπαιθρο επιβιώνεις. Οι άνθρωποι φυτεύουν λαχανικά και φρούτα, εκτρέφουν κότες και ζώα -και κάπως επιβιώνουν. Στην Αθήνα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη» σημειώνει ακόμα ο αρθρογράφος.

ΠΗΓΗ patrastimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου