Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Δεύτερη εβδομάδα κερδών για τη Wall Street

Dow12.767,17115,26 0,91%  



  Nasdaq2.872,8036,47 1,29%  

H Wall Street χθες
Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street εν μέσω προσδοκιών για την ανάληψη δράσης από τις κεντρικές τράπεζες για την ενίσχυση της ανάπτυξης καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις ελληνικές εκλογές.

Οι δείκτες της Wall Street κινήθηκαν με θετικό πρόσημο από την έναρξη των συναλλαγών για να κλείσουν στα υψηλά της ημέρας καθώς οι προσδοκίες για δράση από τις κεντρικές τράπεζες αντιστάθμισαν τα αρνητικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, τον κλάδο της μεταποίησης και την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Το Reuters μετέδωσε την Πέμπτη ότι οι κεντρικές τράπεζες από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση για να σταθεροποιήσουν τις αγορές και να αποτρέψουν μια πιστωτική κρίση στην περίπτωση που το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών προκαλέσει τριγμούς στο παγκόσμιο σύστημα.

Οι ελπίδες για νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας επισκίασαν τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ.

Οι δείκτες της Wall Street συμπλήρωσαν ταυτόχρονα δύο διαδοχικές θετικές εβδομάδες για πρώτη φορά από τον Απρίλιο με τον βιομηχανικό Dow Jones να καταγράφει εβδομαδιαία κέρδη 1,7%. Ο S&P 500 ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,3%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 0,5% στην εβδομάδα.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 115,20 μονάδες (0,91%) κλείνοντας στις 12.767,10 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 36,40 μονάδων (1,29%) και έκλεισε στις 2.872,80 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 13,70 μονάδων (1,03%) κλείνοντας στις 1.342,80 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 25 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 5 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Bank of America Corp κλείνοντας στα 7,90 δολ. με άνοδο 0,24 δολ. ή σε ποσοστό 3,13%. Ακολούθησαν η Chevron Corp με κέρδη 2,36% και κλείσιμο στα 104,33 δολ. και η Microsoft, η οποία έκλεισε στα 30,02 δολ. με άνοδο 2,32%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Home Depot (-0,56%), η Procter and Gamble (-0,47%) και η Verizon Communications Inc (-0,46%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,21 δολ. ή σε ποσοστό 13,04% και έκλεισε στα 1,82 δολ.

Στα μάκρο της ημέρας, μικρή πτώση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή το Μάιο όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Federal Reserve επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες ότι οι πιέσεις από την κρίση χρέους στην Ευρώπη γίνονται ολοένα και πιο αισθητές στις ΗΠΑ.

Η Federal Reserve ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 0,1% το Μάιο σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση έπειτα από άνοδο 1% τον Απρίλιο. Τα στοιχεία του Απριλίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά έπειτα από την αρχική εκτίμηση για άνοδο 1,1%.

Η παραγωγική ικανότητα επίσης υποχώρησε στο 79,0% από 79,2% τον προηγούμενο μήνα.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires περίμεναν η βιομηχανική παραγωγή να σημειώσει μικρή αύξηση 0,1% με την παραγωγική ικανότητα να διαμορφώνεται στο 79,2%.

Ο μεταποιητικός δείκτης Empire State σημείωσε βουτιά τον Ιούνιο διολισθαίνοντας στις 2,3 μονάδες από 17,09 μονάδες το Μάιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η New York Federal Reserve Bank.

Η πτώση του δείκτη ήταν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων με τους αναλυτές να τοποθετούν τον δείκτη στις 10,7 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Η μέτρηση του Ιουνίου είναι η χαμηλότερη από το Νοέμβριο του 2011.

Μεγάλη πτώση σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του University of Michigan-Thomson Reuters για την περίοδο μέχρι τις αρχές του Ιουνίου όπως έδειξαν τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ο δείκτης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης διολίσθησε στις 74,1 μονάδες από την τελική μέτρηση του Μαΐου στις 79,3 μονάδες που ήταν και το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2007.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για ηπιότερη πτώση του δείκτη στις 77,0 μονάδες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η American International Group Inc. ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι τα δάνεια που συνδέονται με το χαρτοφυλάκιο Maiden Lane III αποπληρώθηκαν πλήρως μετά τις δημοπρασίες που πραγματοποίησε η Federal Reserve Bank of New York.

Το Maiden Lane III ήταν ένα χαρτοφυλάκιο που διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης για να αναλάβει τα μη-ρευστοποιήσιμα εκείνη την περίοδο τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια (mortgage-backed securities. — MBS) που υπήρχαν στα βιβλία της AIG.

Μεχρι σήμερα, η AIG έχει αποπληρώσει περισσότερα από 152 δισ. δολ. σε κυβερνητική βοήθεια.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου