Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Σε κρίσιμη κατάσταση η 15χρονη- Ψάχνουν τα τηλεφωνήματά της

Τα αποτελέσματα από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις από τις επτά το απόγευμα μέχρι και τις εννέα το βράδυ, στο κινητό της 15χρονης κοπέλας περιμένουν οι αστυνομικοί για να λύσουν το γρίφο με το τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της Κυριακής στα βράχια της Χρυσής Ακτής στην Πάρο, όπου η νεαρή βρέθηκε ημίγυμνη και σε κωματώδη κατάσταση.

Παράλληλα,  κλιμάκιο από τα Εγκληματολογικά της Σύρου έχει μεταβεί στο σημείο προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία και να κοιτάξουν τις λεπτομέρειες καθώς ο ιατροδικαστής, δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει αν η 15χρονη έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, χτυπήθηκε βάναυσα από κάποιους ή έπεσε μόνη της στα βράχια και τραυματίστηκε.


«Όλα δείχνουν πως πρόκειται για μια υπόθεση θρίλερ. Η πρώτη εικόνα δίνει την εντύπωση της άγριας επίθεσης καθώς το κορίτσι βρέθηκε χωρίς το κάτω μέρος του μαγιό της και με μώλωπες σε όλο της το κορμί. Όμως, το σημείο όπου βρέθηκε και τα βράχια δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο του ατυχήματος» λέει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι οι εκδορές που έχει στο λαιμό της, δεν προέρχονται από βίαιες κινήσεις κάποιων που θέλησαν να τη βασανίζουν ή να τη στραγγαλίσουν αλλά από τα κορδόνια του μαγιό της, ενώ το κορίτσι θα υποβληθεί και σε ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει σεξουαλική κακοποίηση.

Κρίσιμη η κατάσταση της 15χρονης

Διασωληνωμένη και σε καταστολή νοσηλεύεται στην Εντατική του νοσοκομείου «Αττικόν» από το μεσημέρι της Δευτέρας, έπειτα από τη σοβαρή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, η ανήλικη κοπέλα.

Φειδωλοί στις εκτιμήσεις τους οι γιατροί της Μονάδας σε ό,τι αφορά την έκβαση του περιστατικού, δεδομένου ότι έχουν παρέλθει μερικές μόνο ώρες από την επέμβαση της ασθενούς, προσδοκούν,  ωστόσο,  ο χρόνος μέσα στη ΜΕΘ να αποδειχθεί  σύμμαχος της 15χρονης όπως έχει γίνει και σε άλλα δύσκολα περιστατικά.

«Η κατάσταση της ασθενούς είναι κρίσιμη, έχει βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση» λέει ο διοικητής του νοσοκομείου «Αττικόν», κ. Ηλίας Λαμπίρης. Αυτό που απεύχονται οι γιατροί είναι να μην έχει υποστεί μη αναστρέψιμες βλάβες η 15χρονη, διάγνωση ωστόσο που δεν μπορεί να γίνει προτού αποσωληνωθεί η ασθενής.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής όταν η 15χρονη από την Αθήνα είχε μεταβεί μαζί με τη μητέρα της και την αδερφή της στην Πάρο για διακοπές. Γύρω στις 8 η μητέρα της ανησύχησε που η μικρή είχε εξαφανισθεί και ειδοποίησε το ναυαγοσώστη της παραλίας. Σήμανε συναγερμός και μετά από έρευνες μιάμισης ώρας η κοπέλα βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση στα βράχια, φορώντας μόνο το πάνω μέρος του μαγιό της. Εκτός από τις σαγιονάρες που φορούσε, άλλα στοιχεία δεν βρέθηκαν.  Αμέσως μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Πάρου όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια με Super Puma διεκομίσθη στο Αττικό Νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου