Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η ιρακινή αεράμυνα «εγκλώβισε» τουρκικά μαχητικά! - Διαμαρτυρία Ιράκ για παραβιάσεις


Σκηνικό επανάληψης της κατάρριψης του τουρκικού RF-4E από την αεράμυνα της Συρίας, παραλίγο να είχαμε αυτή τη φορά από την αεράμυνα του Ιράκ, σύμφωνα με πληροφορίες του διεθνούς Τύπου.
Έτσι εκρηκτικό σκηνικό συντίθεται στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής μετά την παραβίαση του εναερίου χώρου του Ιράκ από τουρκικά μαχητικά τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις εισχώρησαν βαθιά μέσα στη χώρα. Αυτό έγινε γνωστό σήμερα ύστερα από ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ιράκ η οποία με σκληρό ύφος κατηγόρησε την Τουρκία για μαζικές παραβιάσεις προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι θα υπάρξει αντίδραση την επόμενη φορά που θα επαναλληφθούν παρόμοιες υπερπτήσεις.

«Η ιρακινή κυβέρνηση καταδικάζει τις παραβιάσεις του ιρακινού εναέριου χώρου και κυριαρχίας προειδοποιώντας παράλληλα την Τουρκία εναντίον οποιασδήποτε άλλης παραβίασης του εναέριου χώρου και της κυριαρχίας του» ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της ιρακινής κυβέρνησης Ali al-Dabbagh.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης αλλά και τα ραντάρ των συστημάτων της αεράμυνας της χώρας του εντόπισαν αλλά και εγκλώβισαν  κατ΄ επανάληψη τουρκικά μαχητικά να υπερίπτανται βαθιά μέσα στην ενδοχώρα του Ιράκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα τουρκικά μαχητικά εξόρμησαν  από τις Αεροπορικές Βάσεις στο Ντιαρμπακίρ, όπου έχουν τη βάση τους αεροσκάφη F-16 block 40,  των 181 Filo και 182 αλλά και από την Μαλάτια όπου εδρεύει η 171 Filo με αεροσκάφη  F-4E 2020.
Οι παραβιάσεις σημειώθηκαν τόσο την περασμένη Παρασκευή όσο και εχθές κάτι που έχει εκνευρίσει ιδιαίτερα την ιρακινή κυβέρνηση καθώς είναι η πρώτη φορά από την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, όπου το τελευταίο αναλαμβάνει πρακτικά την προστασία της κυριαρχίας του και μάλιστα με εγκλωβισμό τουρκικών μαχητικών. Το προηγούμενο άλλωστε της κατάρριψης του τουρκικού RF-4E φαίνεται πως δεν έχει «βάλει μυαλό» στην τουρκική ηγεσία…
Επιπρόσθετα η αλλαγή της στάσης αυτής του Ιράκ, σηματοδοτεί ένα εκρηκτικό τρίγωνο μεταξύ Άγκυρας, Βαγδάτης και Δαμασκού όπου όλα ρευστά και οι συνέπειες απρόβλεπτες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου