Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Με θετικό πρόσημο για δεύτερη ημέρα η Wall Street

Dow12.908,70103,16 0,81%  



  Nasdaq2.942,6032,56 1,12%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Δεύτερη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση την Τετάρτη στη Wall Street μετά το μπαράζ των αποτελεσμάτων τριμήνου από εταιρείες – κολοσσούς της αμερικανικής οικονομίας και ενώ ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben Bernanke απέφυγε και σήμερα να δεσμευτεί σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο τόνωσης της οικονομίας.

Μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής κατά την δεύτερη ημέρα της συζήτησης για την οικονομία στο Κογκρέσο ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben Bernanke δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να παρέμβει, εφόσον χρειαστεί, για να στηρίξει την οικονομική δραστηριότητα προσθέτοντας ότι δεν περιμένει η αμερικανική οικονομία να διολισθήσει σε ύφεση.

Ο πρόεδρος της Fed επανέλαβε ταυτόχρονα τα χθεσινά του σχόλια για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας σημειώνοντας ότι η ανάκαμψη επιβραδύνει τους τελευταίους μήνες λόγω της υψηλής αβεβαιότητας και των πιέσεων από το εξωτερικό.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε παράλληλα σήμερα στην έκθεση της Federal Reserve για τις οικονομικές συνθήκες στις ΗΠΑ (Beige Book).

Η οικονομία επεκτάθηκε με μικρό ή μετριοπαθή ρυθμό στις 12 περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας, αναφέρει στην έκθεση της η Fed, ενώ σημειώνει ότι τρεις περιφέρειες, της Νέας Υόρκης, της Φιλαδέλφειας και του Κλήβελαντ, ανακοίνωσαν επέκταση της δραστηριότητας αλλά με βραδύτερο ρυθμό σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Τον περασμένο Μάιο μόνο μια περιφέρεια έχει αναφέρει επιβράδυνση της δραστηριότητας.

Η αμερικανική αγορά εργασίας φάνηκε να εμφανίζει και νέα σημάδια αδυναμίας, με τα επίπεδα απασχόλησης να αναπτύσσονται με "χλιαρό ρυθμό" στις περισσότερες περιφέρειες σημειώνεται στην έκθεση.

Στο μεταξύ συνεχίζεται το μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων με τις ανακοινώσεις των Bank of America, Bank of New York Mellon, PNC Financial Services, BlackRock, Intel και Yahoo να ξεχωρίζουν.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 103,10 μονάδες (0,81%) κλείνοντας στις 12.908,70 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 32,50 μονάδων (1,12%) και έκλεισε στις 2.942,60 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 9,10 μονάδων (0,67%) κλείνοντας στις 1.372,70 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 23 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 6 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Intel κλείνοντας στα 26,21 δολ. με άνοδο 0,83 δολ. ή σε ποσοστό 3,27%. Ακολούθησαν η Cisco Systems με κέρδη 2,90% και κλείσιμο στα 16,70 δολ. και η Microsoft, η οποία έκλεισε στα 30,45 δολ. με άνοδο 2,66%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Bank of America Corp (-4,92%), η American Express (-0,66%) και η Merck (-0,57%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,07 δολ. ή σε ποσοστό 4,67% και έκλεισε στα 1,57 δολ.

Στα αποτελέσματα της ημέρας από τον τραπεζικό κλάδο η Bank of America Corp. ανακοίνωσε για το β΄ τρίμηνο κέρδη 2,46 δισ. δολ. ή 19 cents ανά μετοχή από ζημιές ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 66% στα 21,97 δισ. δολ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη στα 14 cents ανά μετοχή με έσοδα 22,87 δισ. δολ.

Μειωμένα κατά 37% ήταν εξάλλου τα κέρδη της Bank of New York Mellon στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ παράλληλα υποχώρησαν και τα έσοδα. Ειδικότερα, για το δεύτερο τρίμηνο η Bank of New York Mellon εμφάνισε κέρδη 466 εκατ. δολαρίων ή 39 cents ανά μετοχή χαμηλότερα των 735 εκατ. δολαρίων ή 59 cents ανά μετοχή. Τα έσοδα υποχώρησαν 6,1% στα 3,62 δισ. δολ.

Σημειώνεται πως οι αναλυτές, σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για κέρδη 53 cents και έσοδα 3,62 δισ. δολ.

Η BlackRock Inc. ανακοίνωσε πτώση 11% στα κέρδη της για το β΄ τρίμηνο στα 554 εκατ. δολ. ή 3,08 δολ.  ανά μετοχή, από 619 εκατ. δολ. ή 3,21 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Σε προσαρμοσμένη βάση η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων του κόσμου ανακοίνωσε κέρδη 3,1 δολ. ανά μετοχή από 3 δολ.

Πτώση κερδών και αύξηση εσόδων κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο η PNC Financial Services Group. Ειδικότερα, τα κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν σε 546 εκατ. δολ., ή 98 cents ανά μετοχή, από 912 εκατ. δολ., ή 1,67 δολ. ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα ανήλθαν σε 3,62 δισ. δολ. από 3,6 δισ. δολ.

Από τον χώρο της τεχνολογίας η Intel Corp. ανακοίνωσε πτώση κερδών 4,3% για το β΄ τρίμηνο, ενώ την ίδια στιγμή υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη των εσόδων αυτό το έτος.

Ειδικότερα, η Intel ανακοίνωσε κέρδη 2,83 δισ. δολ. από 2,95 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε  54 cents παραμένοντας αμετάβλητα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 57 cents ανά μετοχή. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη στα 52 cents.

Για το τρέχον έτος η Intel αναμένει η ανάπτυξη των εσόδων να είναι μεταξύ 3% και 5%. Στις προηγούμενες προβλέψεις της η εταιρεία έκανε λόγο για υψηλή μονοψήφια αύξηση.

Μικρή πτώση κερδών ανακοίνωσε η Yahoo Inc. για το β΄ τρίμηνο του έτους ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 226,6  εκατ. δολ. από 237 εκατ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ σε ανά μετοχή βάση τα κέρδη παρέμειναν αμετάβλητα στα 18 cents.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 27 cents ανά μετοχή. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη στα 23 cents ανά μετοχή.

Στα μάκρο της ημέρας, αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων κατέγραψαν τον Ιούνιο οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ φτάνοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών.

Ειδικότερα, οι ενάρξεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν 6,9% σε σχέση με το Μάιο στο εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 760.000 όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, διαμορφούμενες στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008. Σε ετήσια βάση οι ενάρξεις κατέγραψαν άνοδο 23,6%.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μεγαλύτερη άνοδο 5,2% στις 745 χιλ. σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires. Σημειώνεται πως τα στοιχεία του Μαΐου αναθεωρήθηκαν ανοδικά στις 711 χιλ. από 708 χιλ.

Ο αριθμός των νέων οικοδομικών αδειών, ένδειξη της μελλοντικής δραστηριότητας, υποχώρησε 3,7% στις 755 χιλ. ενώ από τη μεριά τους οι οικονομολόγοι προέβλεπαν πτώση 0,8% στις 778 χιλ.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου