Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ρόδος: Tι θα κάνουν 3.000 τουρίστες χωρίς ξενάγηση;

Σοβαρό κίνδυνο να εκτεθεί απέναντι στους επισκέπτες της αντιμετωπίζει η Ρόδος, καθώς οι φύλακες στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς της χώρους δεν θα εργαστούν την ερχόμενη Δευτέρα... με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον «αέρα» οι εκδρομές και οι ξεναγήσεις 3.000 τουριστών, που θα αναμένονται στο νησί με πέντε κρουαζιερόπλοια...

Είναι η μέρα κατά την οποία οι εργαζόμενοι δεν απασχολούνται, όμως είχε βρεθεί η προσωρινή λύση να προσέρχονται στην εργασία τους και να πληρώνονται από τους τουριστικούς πράκτορες.


Κι ενώ αυτός ο τρόπος εξυπηρετούσε την κατάσταση, αιφνιδιαστικά πριν από μερικές μέρες οι τουριστικοί πράκτορες της Ρόδου ενημερώθηκαν ότι το υπουργείο δεν ενέκρινε το σχετικό αίτημά τους για την ερχόμενη Δευτέρα καθώς, όπως ειπώθηκε, οι αρχαιοφύλακες αρνούνται να εργαστούν χωρίς έγγραφη άδεια από το υπουργείο.

Η ξαφνική αυτή αλλαγή στάσης, η οποία προκαλεί αρκετά ερωτήματα, δημιούργησε αναστάτωση στο νησί καθώς εκείνη τη μέρα αναμένονται στη Ρόδο πέντε κρουαζιερόπλοια, τα οποία θα μεταφέρουν συνολικά 3.000 τουρίστες. Οι πράκτορες και οι εταιρείες έκλεισαν ήδη τις ξεναγήσεις και τις εκδρομές βασιζόμενες στο καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα, και όπως είναι φυσικό μία ματαίωσή τους για το συγκεκριμένο λόγο θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και αλγεινές εντυπώσεις.

Για την εμπλοκή που παρουσιάστηκε η ένωση τουριστικών πρακτόρων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα εξής: «Την προσεχή Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012, θα επισκεφτούν την Ρόδο τα Κρουαζιερόπλοια Silver Wind, Aegean Paradise και Ocean Majesty, VENUS, και ROYAL IRIS με περίπου 3.000 επιβάτες, με προγραμματισμένες επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου συμπεριλαμβανομένων του Παλατιού των Ιπποτών και του Μουσείου της πόλης.

ΠΗΓΗ parapona-rodou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου