Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

«Βόμβα» Μέρκελ σε Βρυξέλλες και «17»

Η γερμανίδα καγκελάριος πιέζει την Ε.Ε. να συγκαλέσει διάσκεψη για τη νέα ευρωπαϊκή συνθήκη μέχρι το τέλος του έτους εν μέσω διαφωνιών.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται σήμερα το Spiegel το αίτημα της κ. Μέρκελ προβλέπει πολιτική ένωση, ομοσπονδοποίηση και οικονομικά ανταλλάγματα όπως τα ευρωομόλογα σε αντιστάθμισμα της συνολικής παραχώρησης της οικονομικής πολιτικής των κρατών-μελών στις Βρυξέλλες.


Στα σχέδια της Μέρκελ είναι η νέα Ευρωσυνθήκη να έχει τις διαστάσεις και το εύρος αυτού που ονομάζεται Ευρωσύνταγμα. Παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό, αλλά και από άλλες πρωτεύουσες κρατών-μελών ο κορυφαίος σύμβουλος της γερμανίδας καγκελαρίου, Νικολάους Μέγερ-Λάντρουτ, ξεκαθάρισε σε συνομιλίες που είχε στις Βρυξέλλες ότι η σύνοδος κορυφής του Δεκεμβρίου πρέπει πάση θυσία να δώσει το πράσινο φως σε μια διακυβερνητική διάσκεψη για τη σύνταξη του νέου Ευρωσυντάγματος και μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν παρουσιαστεί οι ενδιάμεσες θέσεις των ενδιαφερομένων μερών.

Ανοιχτός παραμένει ο ρόλος του Ευρωδικαστηρίου στη νέα συνθήκη σε σχέση με την επιβολή ποινών στα απείθαρχα δημοσιονομικά μέλη.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου