Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Στα πρόθυρα διάσπασης το ΠΑΣΟΚ

 Στα πρόθυρα διάσπασης το ΠΑΣΟΚ
Σε κίνδυνο η κυβερνητική συνοχή – Στο «στόχαστρο» της Ιπποκράτους Α. Διαμαντοπούλου, Α. Λοβέρδος και Γ. Ραγκούσης
Τα όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ώρες δείχνουν να δικαιώνουν όλους εκείνους που εκφράζουν σοβαρότατες αμφιβολίες, αν μπορούν να συγκατοικούν στο Κίνημα ο νέος πρόεδρος Β. Βενιζέλος απ’ τη μια και στελέχη σαν την Α. Διαμαντοπούλου, τον Α. Λοβέρδο, τον Γ. Ραγκούση, τον Ηλ. Μόσιαλο και άλλους αφετέρου!
Στην πραγματικότητα η εσωκομματική ρήξη για το νομοσχέδιο για τον τρόπο λειτουργίας των ΑΕΙ (που ψηφίστηκε επί υπουργίας της Α. Διαμαντοπούλου) αποτελούν μια καλή αφορμή για τη συνέχιση μιας κόντρας που έχει παρελθόν αλλά πολύ περισσότερο έχει μέλλον.

Η Α. Διαμαντοπούλου με την ανακοίνωσή της με την οποία υποστηρίζει το δικό της νόμο και επιτίθεται με βαριές εκφράσεις κατά του νομοσχεδίου που κατέθεσε με την διαδικασία του κατεπείγοντος ο νέος υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ρίχνει τα καρφιά της και εναντίον του Β. Βενιζέλου.
Το ίδιο έπραξε και ο Α. Λοβέρδος, με την επιστολή που απέστειλε στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, επιστολή που με σκαιό τρόπο ο αρχηγός του κόμματος απαγόρευσε να διαβαστεί!
Αλλά κατά την απογευματινή συνεδρίαση της Κ.Ο. χτες, όταν ήταν παρών ο Λοβέρδος, αντάλλαξε βαριές φράσεις με τον Βενιζέλο. Έκπληκτοι (;) οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άκουσαν τους δύο πρώην συμμάχους να «μονομαχούν» με εντονότατο τρόπο!
Επίσης ο Γ. Ραγκούσης, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, τα… λέει στην πεθερά (κυβέρνηση) για να τα ακούσει η νύφη (Βενιζέλος)!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb:
Στο επιτελείο του Βενιζέλου συζητήθηκε αργά χτες το βράδυ το ενδεχόμενο διαγραφής της Α. Διαμαντοπούλου, που θα ηχούσε σαν προειδοποιητικό καμπανάκι και για τους Λοβέρδο και Ραγκούση!
Τουλάχιστον 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσουν στη Βουλή το νομοσχέδιο Αρβανιτόπουλου, γεγονός που θα ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά της ηγεσίας με τη νέα «εσωκομματική αντιπολίτευση»!
Πλέον στο ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει να πέφτουν στοιχήματα, για πόσο ακόμα θα βρίσκονται στο κόμμα η Διαμαντοπούλου, ο Λοβέρδος, ο Ραγκούσης και άλλοι!
Βέβαια όλα τα παραπάνω έχουν αντίκτυπο και στη συνοχή της κυβέρνησης.
Λόγω της έντονης εσωκομματικής αμφισβήτησης που δέχεται για πολλούς χειρισμούς του ο Β. Βενιζέλος, προβληματίζεται για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα συνεχίσει να συμμετέχει στην κυβέρνηση.
Μάλιστα έχει δεχτεί προειδοποιήσεις, ότι δύσκολα θα περάσουν στην Κ.Ο. τα μέτρα που σχεδιάζονται για την εξοικονόμηση των 11.6 δις ευρώ, όπως απαιτεί η τρόικα.
Αποκλειστικές μας μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει πει στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, ότι «δεν περνούν στην Κ.Ο. μου αυτά τα μέτρα».
Όπως λοιπόν γίνεται εύκολα αντιληπτό, η σημερινή συνάντηση των Σαμαρά- Βενιζέλου –Κουβέλη αποδεικνύεται εκ των εξελίξεων εξαιρετικά κρίσιμη…

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου