Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

«Χάλκινος» ο Ηλιάδης

Το πρώτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πανηγυρίζει η Ελλάδα με τον Ηλία Ηλίαδη στο τζούντο. Ο Ελληνας τζουντόκα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -90 κιλών επικρατώντας στον τελικό των ρεπεσάζ με Γιούκο από δύο παρατηρήσεις (shido) του Βραζιλιάνου Τιάγκο Καμίλο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Ηλίας Ηλιάδης ήταν για ακόμα μια φορά συγκλονιστικός. Άγγιξε το χρυσό μετάλλιο, δεν το κατέκτησε, αλλά έστειλε όλους τους Έλληνες στα ουράνια με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, μετά από μια σειρά εξαντλητικών αναμετρήσεων που άρχισαν στις 11.30 το πρωϊ και ολοκληρώθηκαν στις 18.00 το απόγευμα.


Ο Βραζιλιάνος Καμίλο δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στον Έλληνα χρυσό Ολυμπιονίκη, στον κορυφαίο τζουντόκα του κόσμου, που θα μπορούσε να έπαιζε στον τελικό, αλλά μια άτυχη στιγμή του στέρησε αυτό το δικαίωμα. Άλλωστε, σε 5 αγώνες, σε 5 πεντάλεπτα είναι φυσιολογικό να υπάρξει μια άτυχη στιγμή.

Ο Ηλίαδης όμως, όλη η Ελλάδα δεν στάθηκαν εκεί. Ενθουσιασμός στις πρώτες του δηλώσεις, αποκλειστικά στον Real fm αμέσως μόλις κατέβηκε από το τατάμι. «Για την Ελλάδα, για όλους τους Έλληνες αναφώνησε» και σκόρπισε ρίγη συγκίνησης σε όλους μας.

 Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:




Ο Ηλίαδης άρχισε με άνετη νίκη επί του Σλοβάκου Ραντλ. Αμέσως μετά διέλυσε τον Λιθουανό Μπούζα. Στα προημιτελικά ατύχησε απέναντι στον εξαιρετικό Ρώσο Ντενίσοφ και έπαιξε στα ρεπεσάζ για το χάλκινο μετάλλιο. Είναι τόσο μεγάλο αθλητής ο Ηλίας που αμέσως παραδέχθηκε ότι ο αντίπαλος ήταν καλύτερος.

Δεν το έβαλε κάτω. Εξαφάνισε σε 39 δευτερόλεπτα τον Μαρκ Αντόνι και δεν δυσκολεύτηκε στον καθοριστικό αγώνα να ρίξει στο τατάμι τον Τιάγο Καμίλό.

Η Ελλάδα ευχαριστεί τον δύο φορές Ολυμπιονίκη της και υποκλίνεται στο μεγαλείο του.

ΠΗΓΗ pamesports 
ΚΑΙ real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου