Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Τεταμένο κλίμα στην βουλή – Α. Λοβέρδος: «Πάρτε το πίσω»(Βίντεο)

Εκρηκτικό το κλίμα στην βουλή και κυρίως στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά τις συνεχείς διαφοροποίησεις κορυφαίων στελεχών από την «γραμμή» Βενιζέλου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά τα όσα ανέφερε στην επιστολή του προς την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ επανήλθε και εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του με τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια. «Ο συμβολισμός είναι άθλιος, πρέπει να μας εξηγηθεί γιατί ανελήφθη αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία. Πού εδράζεται η δική σας αρμοδιότητα να ασκήσετε αυτή τη νομοθετική αρμοδιότητα. Υπήρχε συμφωνία των κομμάτων, των τριών αρχηγών; να μας το πείτε ή εσείς πήρατε την πρωτοβουλία.


Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει «πρόβλημα δημοκρατικής νομιμοποίησης, διότι ο προηγούμενος νόμος και μεταρρυθμιζόμενος με την παρούσα αντιμεταρρύθμιση».

Παράλληλα επιτέθηκε στον υφυπουργό Παιδείας «διορίστηκε ο κ. Παπαθεοδώρου που είχε πει ότι θα μείνει χαρτί με γράμματα ο νόμος πλαίσιο. Ήταν κάτι απολύτως οργανωμένο, να τα πάρετε όλα πίσω»

«Δεν σας κρύβω ότι εξεπλάγην δυσάρεστα» απάντησε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε «ο κ Λοβέρδος προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις απολύτως λανθασμένες. Του επιστρέφω την ευκαμψία απέναντι σε συντεχνίες. και δεν είναι αντιμεταρρύθμιση, είναι ρυθμίσεις για να εφαρμοστεί ο νόμος, αν για λόγους πολιτικών εντυπώσεων θέλετε να την πείτε αντιμεταρρύθμιση αυτό είναι δικό σας θέμα»

Ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου σημείωσε «ο κ. Λοβέρδος επιχείρησε να προσβάλει την ακαδημαϊκή μου ιδιότητα. Με θλίβει ότι τα όσα είπε προέρχονται από ακαδημαϊκό άνδρα. Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα. Θεωρώ τιμή μου την πρόταση των 3 αρχηγών να αναλάβω την θέση του υφυπουργού Παιδείας, δεν είναι δική μου ευθύνη που δεν ερωτήθηκε ο κ. Λοβέρδος».


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου