Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Τετ-α-τετ Σαμαρά – Στουρνάρα στο Μαξίμου

Κρατώντας ανά χείρας τη λίστα με τα μέτρα των 11,7 δισ. ευρώ θα περάσει το απόγευμα την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Γιάννης Στουρνάρας θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την πορεία των συνομιλιών για τα ειδικά μισθολόγια, καθώς και σήμερα υπήρξε κύκλος τηλεφωνημάτων του υπουργού Οικονομικών με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Το θέμα της περικοπής των μισθών των ενστόλων αποτελεί ένα ακόμη «αγκάθι» ενόψει της αυριανής συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό εξέφρασε τις ενστάσεις του για τις σχεδιαζόμενες μειώσεις στους μισθούς των αστυνομικών. «Το 51% των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας αμείβεται με λιγότερο από 1.000 ευρώ. Και αν φτάσουμε (με τα ειδικά επιδόματα) στα 1.250 ευρώ αυτό περιλαμβάνει το 83% όλης της ελληνικής αστυνομίας. Καταλαβαίνετε τώρα για το τι ύψος αμοιβών μιλάμε. Αυτό που έκανα εγώ και πρότεινα στο υπουργείο Οικονομικών είναι έναν τρόπο μειώσεων, ο οποίος να μπορεί να επιτρέψει και στο Σώμα να λειτουργεί και σε αυτούς τους ανθρώπους να διατηρούν ένα επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου