Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

«Εγώ σε αυτό το κόμμα, έτσι που έχει γίνει δεν χωράω πια, περισσεύω»!

«Εγώ σε αυτό το κόμμα, έτσι που έχει γίνει δεν χωράω πια, περισσεύω»!
Το οριστικό διαζύγιό του με τον πάλαι ποτέ φίλο και εσωκομματικό του σύμμαχο προαναγγέλλει ο πρώην υπουργός Υγείας
«Εγώ σε αυτό το κόμμα, έτσι που έχει γίνει δεν χωράω πια, περισσεύω»! Αυτή είναι η επωδός των όσων τονίζει τις τελευταίες μέρες σε όλους τους συνομιλητές του ο Α. Λοβέρδος, αναφερόμενος στην πορεία και το μέλλον των σχέσεών του με το ΠΑΣΟΚ του Β. Βενιζέλου και προαναγγέλλοντας έτσι ουσιαστικά το –επικείμενο- οριστικό διαζύγιό του με τον πάλαι ποτέ φίλο και εσωκομματικό του σύμμαχο.
Το Newsbomb είναι σε θέση να γνωρίζει, ότι ο πρώην υπουργός Υγείας συζητά όχι μόνο με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ανένταχτους του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου, μα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και με 5-6 βουλευτές του κόμματός του, απ’ το οποίο σύντομα θα ανεξαρτητοποιηθεί.

Θεωρείται μάλιστα πιθανότατο, ότι κάποιοι εξ αυτών (οι έγκυρες πληροφορίες μας κάνουν λόγο για 3 τουλάχιστον) θα τον ακολουθήσουν στο εγχείρημα για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα.
Ήδη έχει συγκροτήσει ένα πανελλαδικό δίκτυο στελεχών, που λειτουργεί σαν ξεχωριστό κόμμα και περιλαμβάνει και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτές, κυρίως του εκσυγχρονιστικού στρατοπέδου και ανένταχτα στελέχη, ενώ πλην του Γ. Φλωρίδη, ο οποίος είναι προνομιακός του συνομιλητής, έχει επικοινωνία και με τον Αλ. Παπαδόπουλο, τον Ε. Νασιώκα και άλλους.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Α. Λοβέρδος τονίζει, ότι θα υπερψηφίσει το νέο πακέτο των μέτρων που θα συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα. Και μετά απ’ αυτή την κρίσιμη ψηφοφορία και την εξασφάλιση της επόμενης δόσης του δανείου θα αρχίσει να «τρέχει» τις πρωτοβουλίες του.
Πρώτο βήμα θα είναι η ανεξαρτητοποίησή του.
Σχετικά τώρα με το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην κυβέρνηση, είναι κάτι που δεν το αποκλείει!
Με μια ουσιώδη όμως επισήμανση:
ΑΝ γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι αποτέλεσμα δικής του απευθείας διαπραγμάτευσης με τον πρωθυπουργό και όχι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης του Βενιζέλου με τον Σαμαρά…

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου